Nakon odluke Gugla da povuče licence za Android kompaniji Huaveji, oglasili su se i iz kineskog giganta i poručili vlasnicima smartfona da ne brinu.

Iz kineske kompanije stiglo je obećanje da će njihovi postojeći uređaji nastaviti da primaju bezbednosne nadogradnje za operativni sistem Android.

U odgovoru na pitanja uglednog tehnološkog medija Verge, Havej je naglasio svoj doprinos globalnom rastu Androida dvocifrenim rastom broja prodatih primeraka njihovih uređaja u vreme u kojem ostali proizvođači beleže pad ili stagniraju.

Svima koji su kupili njihove smartfone poručili su da će Huavej i brend Honor nastaviti da dobijaju bezbednosne nadogradnje softvera i druge usluge nakon prodaje. To se odnosi i na već kupljene uređaje, tako i na one koji su na rafovima radnji širom sveta.

„Nastavićemo da gradimo bezbedan i održiv softverski ekosistem, kako bismo korisnicima globalno pružili najbolje iskustvo“, navedeno je u odgovoru. Iz toga se da naslutiti da su razvoj i implementacija alternative Androidu realna opcija.

Iz Gugla je već bila stigla potvrda da će Huavejevi smartfoni i dalje imati pristup aplikacijama za kupovinu Play, kao i nadogradnjama za njih. Ali, pitanje je šta će biti s nadogradnjama za Android, što će u velikoj meri zavisiti od raspleta trgovinskog rata između Kine i Sjedinjenih Država.

Tagovi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.