Šta je Stefanović rekao o Jovanjici, Vučiću, Papiću…

0
Foto Nedeljnik

Ministar odbrane, a nekadašnji ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović izjavio je na konferenciji za medije koju je lično zakazao, da je laž da je predvodnik grupe zaverenika koja ima za cilj da sruši predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Rekao je da želi to da uradi “zbog sebe, svoje porodice, predsednika Srbije – kao funkcije i kao njegovog prijatelja”.

“Laž je da sam predvodnik nekakve grupe zaverenika koja bi da sruši predsednika Vučića. Spreman sam odmah da odem na poligrafsko testiranje. Nadam se da će to učiniti i svi oni koji ovo govore o meni i da će se pokazati da je to laž”, kazao je Stefanović.

“Visoki policijski službenik Tomislav Radovanović me je juče označio kao vođu paralelnih struktura koje rade protiv Vučića. Nikada se nisam suprotstavio politici koju Vučić vodi, a kamoli da vodim neke paralelne strukture”, rekao je Stefanović.

Naglasio je da nikada nije čuo monstruoznije laži.

Rekao je da je istovremeno označane i kao “američki čovek” i “čovek malignog ruskog uticaja”.

Govoreći o slučaju Jovanjica, Stefanović je rekao:

„Prva tema, protiv okrivljenog Koluvije se vodi postupak za narko trafiking, i sud će odlučiti da li je kriv ili nije. Ja sam bio taj koji je izašao prvi pred medije, nakon nekoliko dana provera, i rekao da ni Aleksandar ni Andrej Vučić nisu imali veze sa Jovanjicom. Isto to su rekli i policijski službenici koji su vodili istragu. Drugo, moram da istaknem da očekujem da se otkrije ko je pokušao da utiče na Koluviju da optuži brata predsednika, spreman sam da prvi odgovaram na ova pitanja“, rekao je ministar.

Odgovarajući na optužbe bivšeg načelnika beogradskog UKP, Stefanović je rekao:

„Osuđeni bivši pripadnik MUP Ilija Milačić izrekao je brutalne laži. Belivuka i bilo kog člana klana nisam nikada upoznao, ni lično ni preko posrednika ga nisam kontaktirao. Zašto se pokreće hajka? Oni koji jesu imali kontakte sa njim, sedeli u beogradskim kafićima, održavali komunikaciju „Skaj aplikacijom“, pokušavaju da sakriju svoju krivicu i prebace na sve druge samo da oni ne odgovaraju. Radi se pre svega o Aleksandru Papiću, za kog sam utvrdio da čovek pokušava da mi bude blizak da ostvari svoje ciljeve. Tu je i Toni Apostolović, vlasnik firme Tim sistem, kao i policajac Ilija Milačić“, rekao je Stefanović.