Šta je Dačić radio u Panami: “To je centar za lobiranje od strane Kosova…”

0
Foto: Tanjug-AP

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prisustvovao je ceremoniji polaganja zakletve i preuzimanja funkcije novog predsednika Paname Laurentina Kortisa Koena u Panama Sitiju, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije pozdravio je novog predsednika i poželeo mu uspeh u radu za dobrobit svih građana Paname.

Jučerašnjoj svečanosti prisustvovalo je osam delegacija predvođenih šefovima država i vlada, kao i brojne delegacije predvođene zamenicima predsednika vlada i ministara iz regiona i sveta, navodi se u saopštenju.

Dačić je imao i susret sa novim ministrom inostranih poslova Paname Alehandrom Fererom. 

Šef srpske diplomatije i Ferer razgovarali su o strateškim kretanjima spoljnih politika Srbije i Paname, kao i ekonomskim ciljevima daljeg razvoja.

“Podsetiću da je Panama centar za lobiranje od strane Kosova i da se ovde nalazi i ambasada Kosova. Oni odavde pokrivaju ostale zemlje Latinske Amerike koje su priznale Kosovo. U tom smislu je ova poseta bila veoma važna, razgovarao sam i sa veoma važnim ljudima iz različitih zemalja”, rekao je Dačić u Panami, a preneo B92.