Šta da rade roditelji kojima su deca sama kod kuće? Pa da ne idu na posao, nego da ih čuvaju…: Siniša Mali najavio mere po kojima će “jedan roditelj ostajati kod kuće”

4
Foto: Profimedia

Ministar finansija Siniša Mali rekao je danas da će u narednih nekoliko dana biti doneta odluka o preduzećima u kojima “jedan roditelj treba da ostane kod kuće sa decom”.

Mali je, na pitanje šta rade porodice gde deca ne idu u školu i neophodno je da jedan roditelj ostane da ih čuva, odgovorio da “upravo tako i urade”.

On je  za televiziju Prva rekao da će u narednih nekoliko dana biti doneta odluka o “takvim preduzećima” i da će na današnjoj sednici razmotriti niz mera o rešavanju te i sličnih situacija.

Ministar je naveo da se trenutna kriza odnosi i na državu i na privatna preduzeća, kao i na svakodnevni život i da se mnogo razvijenije države od Srbije suočavaju sa raznim izazovima koji čekaju i Srbiju.

Mali je naveo da će današnjem sastanku Vlade prisustvovati nekoliko ministara iz Vlade i predstavnici sindikata, i da će oni sagledati trenutnu situaciju u privredi.

“Spremamo mere ukoliko budu potrebne za naredni period”, istakao je Mali.

(Beta)

4 KOMENTARA

  1. predsednik vucic izjavi na jednoj televiziji, da ce jedan od roditelja biti kuci sa malon decom dok traje ova katastrofa. ministar sinisamali reagovace kada prodje ova kriza, a do tada ko ziv a ko mrtav. svaka cas ministru sinisi malom na njegovoj izuzetnoj sposobnosti kao i brizi odeci. nadaj mo se da ce mu ovo biti poslednji mandat.

  2. Uopste nije vreme za politiku, u svim drzavama na svetu je isto, pravila igre se moraju postovati radi sto manje zarazenosti. Neka nam je Bog u pomoci, svima nama na ovoj planeti.

  3. Превише је последичног “најављивања мера” ! То пре свега показује неспремност, првенствено власти, да сагледа ситуацију и да се избори са њом. Како можете некоме уопште забранити да излази, најављивати “полицијски час”, а да му претходно јасно нисте ставили до знања како ће: моћи да подигне свој новац, када и како ће му бити расположиве животне намирнице, како лекови, баци ђубре,.. итд. ? На ово се надовезују случајеви везани за затварање вртића, и слично,… итд.! То је један комплекс мера који се морао донети одмах, а не најаве. Ако већ нисте у стању, а нисте, да се носите са овом кризом, имате стотине примера по свету, користите то. Ово постаје трагично, јер се комично већ изгубило у брзини ваше показане неспособности. А велико је питање шта онда запрећено кажњавање, у тим ситуацијама, има за циљ ?

  4. Deci ne trebaju roditelji, deca imaju Staljina i Malog Staljina.
    Deca gledaju coveka srednjih godina koji je krivotvorio diplomu ali i dalje rukovodi ekonomijom – i deca razmisljaju da li da uce ili da kradu, po *svetlim revolucionarnim uzorima*.
    Marksisti decu zloupotrebljavaju sa posebnom paznjom.

Comments are closed.