SSP: Srbi u Hrvatskoj ne treba da dozvole da im Beograd diriguje

1
Foto: Stranka-slobode-i-pravde

Stranka Slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić manipuliše građanima povodom godišnjice “Oluje” i da politički predstavnici Srba u Hrvatskoj ne treba da dozvole da im iz Beograda “diriguju” isti oni koji snose istorijsku odgovornost za sudbinu srpskog naroda u Hrvatskoj.

Po oceni SSP-a, politički predstavnici Srba u Hrvatskoj imaju pravo da samostalno donose odluke i grade klimu poverenja i suživota sa Hrvatima zato što najbolje znaju šta je u njihovom interesu.

U saopštenju se navodi da su Vučić, lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj i bivši predsednik Srbije Slobodan Milošević odbili mirovni plan međunarodne zajednice ‘Z4’, a potom obećanjem hrvatskom državnom vrhu da se Srbija neće mešati u sukob, de facto dali zeleno svetlo za vojnu operaciju koja predstavlja najveće etničko čišćenje u istoriji moderne Evrope.

Godišnjica “Oluje” prilika je za veliku istorijsku pouku za sve narode Zapadnog Balkana “da se okrenu budućnosti, evropskim vrednostima i dobrosusedskim odnosima i da nikada više ne dozvole ekstremnim političkim elitama da ih uvlače u ratove i zločine”, ocenio je SSP.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Ја сам већ рекао да ми је Ђилас симпатичан, али нема брате талента за политику. И ова изјава није тако страшна, побенигна је, али доказује да ту политичке памети нема ни у траговима. Где може обележавање таквог дана, када је толико страдало људи бити почетак нечег доброг. Што не кажу у Сарајеву за 11. или 12. јул да је почетак нечега новога? Не вреди, не може Вучића нико сменити из ове генерације политичара.

Comments are closed.