SSP poslao otvoreno pismo Milošu Jovanoviću: “Pređite formalno u SNS, to je poštenije…”

2
Foto: Nedeljnik

Stranka Slobode i pravde (SSP) pozvala je predsednika Demokratske stranke Srbije i pokreta Metla Miloša Jovanovića da odgovori na 14 pitanja mada bi ih “moglo biti još mnogo”, reagujući na njegovu izjavu da bi iste mere u borbi protiv korone preduzeo kakve je i vlast, i poručila mu da  “formalno predje u Srpsku naprednu stranku”.

SSP ga je pozvala da “sa da ili ne” odgovori na pitanja, kao što su “da li bi slao ljude u Milano, govorio da rakija ubija virus, da su Srbi genetski otporni, da je dovoljno maski  i testova, iako ih nismo imali”. 

“Da li bi i Vi raspisali izbore i organizovali da više od sto hiljada ljudi stoje jedan pored drugog, držali mitinge kao Vučić u Krušiku 9.marta, da li biste usred epidemije išli u kampanju po Srbiji povećavajući mogućnost za širenje virusa”, pitala je SSP Jovanovića.

Takodje, SSP ga je pitala da li bi i on napadao gradjane da su krivi za sve, kao i naše državljane koji su se vratili iz EU.

Takodje, SSP je pitala Jovanovića da li bi “hapsio ljude i na skajp sudjenjima osudjivao na tri godine zatvora što su nenamerno prekršili izolaciju, protivustavno zatvorio sve stanovnike Srbije u kuće na više od mesec dana ne dozvoljavajući im da prošetaju ni sat vremena dnevno, sprečavao decu sa autizmom da sa njihovim roditeljima izadju napolje u terminima na koje su navikli”.

“Da li biste doneli odluku da se zatvore pijace, deset dana ne dozvoli seljacima da budu na njivama za vreme policijskog časa zbog čega je setva zakasnila, za vreme Uskrsa zatvorili ljude na 84 sata”, zapitali su iz SSP Jovanovića. 

SSP je Jovanovića pitala i da li bi rekao da “lekare država školuje kako bi, kao vojnici,  stradali u situacijama epidemije kao što je ova”.

“Mogli bi da Vam postavimo još mnogo pitanja. Umesto svih njih postavićemo Vam samo jedno – zašto se ne učlanite u SNS? Podržavate ih, kritikujete opoziciju, SNS Vam finansira kampanju, sakuplja potpise”, navela je SSP u otvorenom pismu Jovanoviću.

Kako je u pismu navedeno, “bilo bi poštenije da poput njegovih stranačkih kolega: Milenka Jovanova, Dejana Mihajlova, Andrije Mladenovića, ili Vladimira Bakareca predjete i formalno u SNS”. 

“Na pitanja ne morate da odgovarate ukoliko ste izjavu o podršci predsedniku i Vladi dali kao francuski državljanin misleći na vladu Francuske i predsednika Emanuela Makrona”, poručila je SSP u otvorenomj pismu Jovanoviću.

(Beta)

2 KOMENTARA

  1. Добра и заслужена лекција ДСС- у и Милошу Јовановићу. Каква ли је њих мука снашла јадни не били, кад морају да воде овакву никакву политику. Ја се питам годинама, што? Једини одговор је да су уцењени због В.К., или како га у депешама Викиликса Амери назваше Носвератуом. Амери га јако желе. Пошто га не могу у Хаг, бар у Забелу. Идеална ситуација за доброга уцењивача.

  2. Osuda zašto? Trebali bi svi sagledavajući situaciju izneti svoje mišljenje, pa šta ako se negde poklapa. Četrnaest pitanja se poklapa, a onih stotinu četrnaest su drugačijeg mišljenja. Bolje bi bilo da i drugi malo razmišljaju da daju svoje realno mišljenje, da se malo približe narodu i realnosti.

Comments are closed.