SSP: “Napdačima na Borka Stefanovića smanjene zatvorske kazne. Umesto četiri, jedan od njih dobio dve i po godine zatvora…”

0
Printscreen/YouTube/Al Jazeera Balkans

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je da je tročlano veće Apelacionog suda u Kruševcu smanjilo kazne napadačima na Borka Stefanovića, zamenika predsednika te stranke, u napadu koji se dogodio u novembru 2018. godine.

Miloš Šaponjić, koji je udario Stefanovića metalnim predmetom u potilja je umesto četiri dobio dve godine i šest meseci zatvora, dok su njegovim saučesnicima Marku Živkoviću i Danijelu Gmijoviću, kazne smanjenje sa tri i po, na dve godine i dva meseca.

Iz SSP napominju da je zakonska kazna za ovo krivično delo minimum 3 godine zatvora i navode da toliko danas u Vučićevoj Srbiji košta život opozicionara.

„Ovakva presuda je donesena po nalogu Aleksandra Vučića koji je javno tvrdio da je udarac pesnicom u tuči glumaca jednako opasan kao i udarac metalnom štanglom u potiljak. Sve to je napravio kako bi sakrio da je napad na potpredsednika SSP Borka Stefanovića bila politička poruka kako će proći svi koji se suprotstave ovom kriminalizovanom režimu“, saopštila je Stranka slobode i pravde, a prenosi N1.