Stranka slobode i pravde upozorila je Vladu Srbije da ne pokušava da kupuje naučne radove profesora iz Srbije u inostranstvu, kako bi prevarom popravila položaj Beogradskog univerziteta za čije je urušavanje, kako je istaknuto, aktuelni režim direktno odgovoran.

„Nijedna prečica, niti kupovina, ne mogu zameniti preko potrebnu temeljnu reformu obrazovnog sistema u Srbiji koja bi unapredila status profesora i istraživača, a na korist studentima, celom društvu i ugledu domaćeg obrazovnog sistema“, navedeno je u saopštenju.

Istaknuto je da rang liste ne postoje da bi se na njima varalo, već da bi se uporedjivao kvalitet istraživačkog rada na univerzitetima na medjunarodnom nivou.

„Nijedna druga obrazovna institucija iz sveta, kao ni osnivači Šangajske liste, sigurno neće sa simpatijama gledati ovakve pokušaje vlasti da prečicom fingiraju status Univerziteta u Beogradu. Dugoročno, to može samo dodatno urušiti ugled Univerziteta, kao što je to već učinjeno plagiranim doktoratom ministra finansija Siniše Malog“, ukazali su iz Stranke slobode i pravde.

U zaključku se navodi da je Vlada Srbije svoju, kako je naglašeno, nestručnost u gradjenju savremenog obrazovnog sistema, već pokazala uvodjenjem dualnog obrazovanja, zabranom zapošljavanja nastavnog kadra i legitimizacijom lažnih diploma i plagiranja najviših naučnih zvanja.

Komentar(1)

  1. niksa
    25. avgusta 2019. 14:12

    Čitati da je potpis naučnika, koji je stvarno fundamentalna znanja stekao na BU, prevara... dno je SPP-a.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.