(Beta) – Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da je incidente tokom blokade saobraćaja u Novom Sadu izazvao vodja jedne navijačke grupe Marko Bosanac Boske koji je, kako su naveli, blizak gradonačelniku tog grada Milošu Vučeviću.

„Činjenica da je u napadu na gradjane učestvovao čovek blizak gradonačeliku Milošu Vučeviću, dokazuje da je napad orkestrirala vladajuća stranka u cilju izazivanja incidenata i zastrašivanja“, navela je u saopštenju predsednica novosadskog odbora SSP Danijela Grujić.

Prema njenim rečima, policija, koje je bilo samo u civilu, u tom slučaju nije reagovala, iako se sve dešavalo ispred Policijske uprave u tom gradu.

Grujić je istakla i da je firma Marka Bosanca „Montop HRS“, prethodnih godina bila „ekskluzivni podizvodjač“ u nizu državnih gradjevinskih projekata, i da je od Privredne komore Srbije dobila nagradu Regionalnog poslovnog lidera za 2020. godinu.

„Zabrinjavajuće veze novosadske vlasti sa kriminalnim miljeom na koje smo ukazivali, sada su potpuno očigledne. Glavna figura, gradonačelnik Miloš Vučević, očito bez ikakvog osećaja za odgovornost, tako u moralnom smislu postaje saučesnik u siledžijskom postupku svog bliskog saradnika Marka Bosanca“, rekla je Grujić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.