Dok država zabija glavu u pesak statističari beleže desetu ubistvo žena u femicidu samo u ovoj godini, a porodice plaču, saopštila je Stranka slobode i pravde (SSP).

“Dok država zabija glavu u pesak statističari beleže desetu ubistvo žena u femicidu samo u ovoj godini, a porodice plaču”, izjavila je Ferida Čustović, a prenosi SSP.

Kako je ocenila, ta crna statistika najbolje pokazuje da se Srbija guši u nasilju i da „za nas nije dovoljna opomena ni to što je 300 dece koja su u poslednjih 12 godina ostale bez majki, nije nam dovoljna opomena ni to što je među ubijenim ženama 15 devojčica”, prenosi N1.

Podseća da SSP godinama insistira na definisanju posebne strategije za borbu protiv nasilja nad ženama, uz ocenu da je neprihvatljivo da u ovakvim okolnostima režim, kako kaže, nastavlja da se krije iza postojećih zakona koji ne rade i tvrdoglavo odbija naše predloge koji se baziraju na pooštravanju kazni i uvođenju posebnog registra nasilnika sa jedne strane i ekonomskom osnaživanju žena sa druge strane.

“I tako dok režim ćuti žene tuku i ubijaju u društvu u kome predsednik vlade Vučević u svom ekspozeu umesto konkretnih mera koje će sprečiti nasilje vređa i deli žene” objašnjava Čustović.

Kako dodaje, ne postoji važnija stvar od zaštite života i zato pozivamo sve ministarke u Vladi da podrže naše predloge koji treba da obezbede sigurnost i život bez straha svakoj od nas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.