Borski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) ocenio je da Bor nema uslova za karantin za povratnike iz Kine koji su zaposleni u kompaniji Zidjin i da provera zdravstvenog stanja mora biti urađena pri samom ulasku u Srbiju.

„Smatramo da je ovakvo ponašanje gradske vlasti i Ministarstva zdravlja neodgovorno i zahtevamo hitnu reakciju državnih institucija“, kazala je novinarima predsednica borskog odbora SSP Irena Živković.

Gradonačelnik Aleksandar Milikić je u izjavi za medije rekao da se radnici kompanije Zidjin zadržavaju u karantinu u Boru 14 dana, da bi se proverilo njihovo zdravstveno stanje, kao i da Zidjin preduzima sve neophodne mere kako bi se pratilo njihovo zdravstveno stanje.

Živković je najavila da se povodom te izjave obratila u formi zahteva za pristup informacijama od javnog značaja gradskoj upravi, Ministarstvu zdravlja, Opštoj bolnici Bor, kao i Policijskoj upravi Bor.

(Beta)

Komentar(1)

  1. Bobby
    6. februara 2020. 13:59

    Шта ће им карантин у Бору ? Удахну два, три пута дубоко, и нема "в" од вируса. Проверени кинески лек, што више сумпора у ваздуху, то мање вируса. Идеално би било и да је више влаге, само тада мало више пецка по слузокожи, али третман киселином није баш за свакога. Углавном, ко преживи тамо, вирус му је најмањи проблем.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.