Srpski turisti vraćani sa jednog prelaza između Bugarske i Grčke: Kako od danas izgleda put na more

0
Beta - AP Photo/Thanassis Stavrakis

Pojedini turisti iz Srbije koji su krenuli put Grčke javili su danas da su vraćeni sa bugarskog prelaza ka toj zemlji – Ilinden, preneo je Blic.

“Najnovija informacija za sve koji planiraju put za Grčku: Vraćeni smo sa granice Iliden jer su nam rekli da Grci ne puštaju, jer nemaju testove za koronu na tom prelazu i da idemo na granični prelaz Promahonas – objavila je jedna putnica u Fejsbuk grupi “Grčka info”.

Njenu informaciju potvrdili su i drugi putnici, kao i druge grčke Fejsbuk grupe.

“Važno! Zatvoren granični prelaz Ilinden – Exochi. Upravo smo dobili informaciju da je granični prelaz Ilinden – Exochi nažalost zatvoren za srpske državljane i da se svi upućuju na prelaz Kulata – Promahonas. Ukoliko nekoga znate da se uputio na taj prelaz javite im da se preusmere na Promahonas”, javljaju i u Fejsbuk grupi Nikana, koja takođe prati najnovije infomracije vezane za put u Grčku.

Mnogo je problema za turiste iz Srbije na putu ka Grčkoj, ali je sinoć stiga dobra vest. Put avionom olakšan je i preko aerodroma u Atini je slobodan ulaz građanima Srbije – ulaz bez dodatnih testova i karantina.

Кao i na kopnu, vršiće se nasumično testiranje tzv. slučajnim uzorkom.

Dušan Spasojević, ambasador Srbije u Grčkoj navodi da je dosadašnja praksa – da su svi koji doputuju iz Beograda obavezni da se testiraju i idu u karantin od 24 sata od danas praktično ukinuta.

“Mi smo o tome danas obavestili ‘Er Srbiju‘ i očekujemo da ona o tome bude zvanično obaveštena i od vazduhoplovnih vlasti Grčke”, dodaje Spasojević.