Kampanji protiv nasilja nad ženama koju u okviru „16 dana aktivizma“ zajednički realizuju Koordinaciono telo za rodnu ravnorpavnost, na čijem je čelu potpredsednica Vlade Srbije prof. dr Zorana Mihajlović, i kompanija Mozzart pridružile su se i nacionalne lige u fudbalu, rukometu i odbojci.

Više od 500 sportista ovog vikenda poslalo je jasnu poruku da je nasilje nad ženama nedopustivo.

„Nasilje nad ženama, kao ogroman društveni problem, zahteva da se uključimo svi u njegovo rešavanje. Izuzetno je značajno što su uz nas u ovoj borbi sportisti, koji predstavljaju važne uzore mladima. Ako znamo da je 1,7 miliona žena u Srbiji, dakle gotovo svaka druga, preživela neki oblik nasilja, a da ih je 28 ubijemo samo ove godine, onda je jasno da nam treba široka društvena akcija da ovaj problem rešavamo. Da ne zatvaramo oči pred nasiljem, da nasilnike prijavljujemo, da javnost osvestimo o kakvoj pošasti je reč“, izjavila je Mihajlovićeva.

Mozzart se bori protiv nasilja nad ženama više od decenije kroz donacije Sigurnoj kući, zapošaljavanjem žrtvi nasilja,besplatnim obezbeđivanjem objekata Sigurne kuće. 70% zaposlenihu kompaniji Mozzart su žene, dok čak 40% top menadžmenta čine žene.

„Partneri smo najvažnijim institucijama srpskog sporta i saradnja sa Vladom Srbije u promovisanju rodne ravnopravnosti i borbi protiv nasilja nad ženama je prirodno proistekla iz našeg dugogodišnjeg društveno odgovornog rada. Smatramo da je aktiviranje tri nacionalne lige najpopularnijih sportova na svetu jako velika stvar i da smo sada poslali glasno poruku da je zlostavljanje žena nedopustivo i da nasilje moramo svi prijaviti“, izjavila je Koviljka Lončar, generalna direktorka u Mozzartu.

Foto: Promo

Nakon fudbalskih klubova Crvena zvezda i Partizan koji su u okviru Lige šampiona i Lige Evrope podržali kampanju, kao i večitih rivala u košarci i ragbiju, kampanju protiv nasilja nad ženama podržali su rukometaši, odbojkaši i fudbaleri svih prvoligaških klubova u Srbiji.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.