Srpska policija sprovela akciju “Hotspot” protiv “iregularnih migranata”: Vulin prisustvovao akciji

0
Screenshot/YouTube/BN

(Beta) – Pripadnici policije su u okviru međunarodne akcije “Hotspot” sproveli akciju, koja je počela jutros u 6.00 sati, na teritorijama osam policijskih uprava u Srbiji u kojoj su izvršeni detaljni pretresi prihvatnih centara za migrante, kao i prostora u kojima borave, u cilju pronalaženja iregularnih migranata i članova organizovanih kriminalnih grupa koji se bave njihovim krijumčarenjem.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je, sa republičkim komesarom za izbeglice i migracije Vladimirom Cucićem, prisustvovao akciji sprovedenoj na teritoriji beogradske opštine Savski venac.

Vulin je rekao da je osam policijskih uprava u sadejstvu sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Кomesarijatom za izbeglice, u okviru međunarodne akcije protiv ilegalnih migracija i borbe protiv krijumčarenja ljudi, “učinilo sve što je u skladu sa zakonom da se ilegalne migracije, ali na prvom mestu krijumčarske bande obuzdaju i privedu zakonu”.

“Srbija neće biti parking za migrante, Srbija će poštovati svoje zakone i očekuje od svih da, bez obzira na našu humanost i organizovanost, na prvom mestu poštuju naše zakone. Naš svakodnevni život neće i ne može biti ugrožen i naš svakodnevni život ne može da postane žrtva i predmet rada krijumčarskih bandi”, rekao je Vulin.

Pripadnici policije iz policijskih uprava Beograd, Subotica, Sombor, Кikinda, Šabac, Кraljevo, Vranje i Novi Pazar uhapsili su sedam osoba zbog sumnje da su organizatori krijumčarenja ljudi i pronašli 991 iregularnog migranta koji će biti prebačeni u prihvatne centre.