Lista Srpske napredne stranke osvojila je 33 od ukupno 63 odbornička mandata u Skupštini opštine Vračar, pokazuju podaci Opštinskog odbora SNS u toj beogradskoj opštini.

Naprednjaci su osvojili 49,94 odsto glasova birača koji su izašli na izbore, a cenzus je prešlo još šest izbornih lista.

Socijalistička partija Srbije dobila je poverenje13,27 odsto Vračaraca (devet mandata), dok je lista koju su čine Pokret slobodnih građana, Socijaldemokratska stranka i Nova stranka osvojila 10,49 odsto glasova i sedam odbornika.

U lokalni parlament ušla je i lista Aleksandra Šapića sa 8,13 odsto glasova (pet mandata). Isti broj mandata osvojila je i koalicija „Metla 2020“ (7,85 odsto glasova), dok su po dva mandata dobili Društvo za ulepšavanje Vračara (3,39 odsto) i Pokret za zeleni Vračar (3,01 odsto).

Tagovi

Komentar(1)

  1. severni sektor
    22. јун 2020. 11:22

    Pokradene pare iz prethodnog perioda SNS nije bacao na bogaćenje članova nego je ulagao u kupovanje glasova. Ulagali su u doseljavanje poslušnih svojih slugu, kriminalaca i seljobera, u sredine gde su stanovnici kulturni, pristojan svet, ljudi sa svešću i savešću, koji su opozicija jednoumnom SNS ili SPS. Takav je centar Beograda bio. Došli divlji i isterali pitome. Njihovim parama. Parama pitomih. Moram da odam priznanje disciplini SNS u sputavanju svojih članova da ne krenu u divljačko trošenje pokradenih para na kurve, dvorce, vile, privatne firme, kuće na svetskim morima i planinama... To je za sada bila privilegija samo rukovotsva. E sada, posle ovakve pobede, sada će da krene divljanje! Sada kreće, narodski rečeno, razularenost! Naravno, krenuće i novi talas iseljavanja. Zaista, ko ostaje ovde neće mu biti lako. A tek kad se, vrlo brzo, pokrene pitanje Kosova...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.