Srednjoškolci najviše zainteresovani za sezonske poslove

  0

  Više od 1.000 mladih posetilo događaj Leto #za5 i dobilo priliku da na licu mesta aplicira za letnje, sezonske poslove

  Studenti i srednjoškolci, koji žele da rade tokom leta, imali su prilike da na licu mesta apliciraju za više od 60 letnjih, sezonskih poslova koje su nudile brojne kompanije, Nacionalna služba za zapošljavanje, omladinske zadruge i ugostiteljski objekti na događaju Leto #za5 od 15. do 19. juna. Tokom pet dana na Adi Ciganliji je prikupljeno preko 200 radnih biografija mladih ljudi, a svi poseotioci su dobili dodatne informacije kako mogu da apliciraju za posao u inostranstvu prekoprograma Work&Travel.

  Podršku studentima i srednjoškolcima u sticanju dodatnih znanja i veština pružile su mlade i uspešne olimpijske pobednice Ivana Perović (karate), Nadica Božanić (teakvondo) i Andrea Stojadinov (džudo), kao i Đorđe Živadinović Grgur (glumac) i Mina Fu Smiljanić (influenserka).

  Kroz niz edukativnih radionica mladi su dobili dodatna karijerna usmerenja i savete kako da napišu svoj prvi CV, zašto je bitno da budu prisutni na poslovnoj mreži LinkedIn i kako da otvore profil koji će privući buduće poslodavce. Oni koji su želeli da dodatno razmrdaju vijuge bili su prilici da učestvuju u rešavanju studije slučaja u organizaciji Case Study kluba, dok su predstavnici Studentskog parlamenta i studentskih organizacija (ESTIEM, ISWIB) informisali sve buduće studente šta ih očekuje u daljem akademskom obrazovanju.  

  Aktivacija Leto #za5 se realizuje u okviru velikog nacionalnog projekta „Budućnost #za5“. Projekat je pokrenut 2016. godine u cilju osnaživanja mladih ka aktivnijem pronalaženju posla, ali i njihovom kontinuiranom usmeravanju ka formalnoj i neformalnoj edukaciji, kao ključnim faktorima za lični i profesionalni razvoj, ali i lakše pronalaženje zaposlenja ili pokretanja sopstvenog biznisa. Projekat realizuju Centar E8 zajedno sa Unijom srednjoškolaca Srbije, a podržan je od strane Coca-Cola Fondacije i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.