Srbin teško ranjen u Zvečanu: Lekari mu se bore za život

0
Printscreen/YouTube/Kosovo online

Prema poslednjim informacijama, jedan Srbin je upucan u Zvečanu, i on se trenutno nalazi u teškom stanju, prenosi portal Kosovo onlajn.

“Povreda je naneta vatrenim oružjm, ustreljen je u predelu grudnog koša. Povređena mu je lopatica i rebro, spremamo se za operacionu salu kako bi mu izvadili metak. On se nalazi u intezivnoj nezi i u teškom je stanju”, rekao nam je hirurg Zlatan Elek, direktor KBC Kosovska Mitrovica.

Kako Kosovo onlajn prenosi, povređeni muškarac je upucan s leđa.

U međuvremenu, pripadnici Kosovske policije su počeli da se povlače iz Zvečana, a na putu su bile primetne čaure od bojeve municije.

Jutros u Kosovskoj Mitrovici su se čule sirene za opasnost, a u toku je akcija jedinica kosovske policije, još uvek bez detalja o čemu je reč. Sirene su u međuvremenu stale, ali još uvek je napeto. Policija je takođe prisutna i na više lokacija u Zvečanu, gde su građani takođe izašli na ulice kako bi iskazali protest, prenosi N1.

Kako prenosi RTS, pripadnici kosovske policije za ekonomski kriminal i carine zatvorili su više prodavnica u severnom delu Kosovske Mitrovice i okolnim mestima, i na taj način izazvali reakciju žitelja tog grada, koji su kamionima i vozilima blokirali pojedine gradske ulice i raksrnice.

U jednom trenutku policija je upotrebila suzavac da rastera okupljene. Kako piše Kossev, čule su se i šok bombe. Nakon što su pripadnici Kosovske policije suzavcem i šok bombama intervenisali protiv okupljenih građana, u Severnu Mitrovicu su iz južnog dela grada pristigli i pripadnici Rosu.