“Srbija se nije pojavila na terenu kad je označen početak trke, jer je kupovala sprinterice”: Dr Radovanović ocenjuje kako je protekla naša borba protiv korone u odnosu na region

2
Foto Đorđe Kojadinović

O poređenjima sa regionom epidemiolog Zoran Radovanović za Nedeljnik je rekao da nema dileme da su vrlo korisna jer iz njih proističu rešenja koja valja usvojiti.

“Sopstvena ili tuđa iskustva su dragocena za budućnost. Srbija se nije pojavila na terenu kad je označen početak trke, jer je kupovala sprinterice. Zato joj je put do cilja bio otežan. Zaraza se na početku skoro nesmetano rasejavala zbog oskudice testova, pa smo kasnije dodatnim naporima, uz zaista impresivan broj testiranja, nadoknađivali propušteno. Rezultat je da je obolevanje bilo znatno učestalije nego u regionu, ali je umiranje oko neupadljive sredine zahvaljujući rigoroznim merama zabrane starima da izlaze iz kuća”, rekao je Radovanović.

To što se, makar ne na samom početku leta, nećemo oslaniti na crnogorskom primorju, najmanje je važno (iako preti da izazove diplomatski skandal). Veći je problem što je Crna Gora tu odluku donela gledajući surove podatke o broju zaraženih i preminulih u regionu. Ima li tu krivice i onih koji su rukovodili krizom, posebno komunikacijama? Šta je moglo da se uradi bolje i da li je i koliko bilo razilaženja među lekarima?

O tome su za novi Nedeljnik govorili dr Branislav Tiodorović, dr Zoran Radovanović, dr Dragana Jovanović, dr Aleksandar Baucal i dr Dragoslav Popović…Veliko istraživanje o pandemiji u regionu i sučeljavanje stavova objavljeno je u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 28. maja.

Digitalno izdanje dostupno je na nstore.rs

Svi čitaoci na poklon dobijaju drugu knjigu iz edicije “Velike biografije” – “Milan Stojadinović: Ekonomski reformator ili profašistički premijer?” Veljka Lalića2 KOMENTARA

  1. NIkada necu shvatiti neraskidivu vezu izmedju tri stvari, Srbin, licemerstvo i ogranicenost. Nisam za Vucica ali sam itekako na strani dr. Kona. Zasto kada se gleda ekonomija i Vucic kaze da smo najbolji u reginu, ljudi kazu ma kakav region pogledajte Austriju, Spaniju, Englesku… a sada kada se zna da smo medju najboljim zemljama koji su pobedili koronu sa mnogo boljim rezultatima od te iste Engleske, Spanije, Italije….sada je odmah bitno kako smo gori od Slovenije, neke tamo Crne Gore (ciji br.stanovnika ne prelazi ni jedan Beograd) i Hrvatske. Mislim stvaaaarnoooo smo obzira bez, a jos manje inteligencije!

Comments are closed.