“Srbija je u teškim istorijskim trenucima bila saveznik SAD, neka to bude putokaz”: Vučić čestitao Dan nezavisnosti SAD Godfriju i Bajdenu…

1
(BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/MO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je prijemu povodom Dana nezavisnosti SAD i tom prilikom američkom ambasadoru u Beogradu Entoniju Godfriju uručio je čestitku upućenu predsedniku Džozefu Bajdenu.

„Svakog 4. jula građani SAD slave sećanje na borbu za slobodu i samostalnost, krunisanu u Deklaraciji o nezavisnosti, usvojenoj pre 245 godina, a mi u Srbiji delimo univerzalne vrednosti, oličene u Deklaraciji, da su svi ljudi stvoreni jednaki i da je njihovo neotuđivo pravo – pravo na život, slobodu i težnju ka sreći“, navodi se u čestitki, prenosi N1.

„Upravo zbog ideje slobodarstva i inspirisana verom u istinu i pravdu, Srbija je u teškim istorijskim trenucima bila saveznik SAD. U svetlu 140. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa naših dveju zemalja, takvi primeri istorijskog savezništva trebalo bi da nam posluže kao putokaz za dalji razvoj naših odnosa“, poručio je Vučić, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On je dodao da je Srbija opredeljena za snažniju saradnju sa SAD, koje vidimo kao partnera u svim oblastima od zajedničkog interesa, kao i u suočavanju sa različitim izazovima današnjice.

„Uveren sam da naši prijateljski odnosi doprinose miru i stabilnosti u regionu, do čega nam je veoma stalo, kao i promociji demokratskih vrednosti koje delimo, a u korist bezbednijeg i naprednijeg sveta. Dozvolite mi zato da izrazim zadovoljstvo zbog konkretnih koraka u jačanju bilateralne saradnje, kakav je otvaranje regionalne kancelarije Međunarodne razvojne finansijske korporacije u Beogradu“, navodi se u čestitki.

1 KOMENTAR

  1. Председник републике је потпуно погрешном човеку упутио честитку. Колико ја знам грађани данашње територје САД, су брутално убијани и протеривани са сопствене земље, и нескривеном геноцидном политиком слати у резервате. Ова “честитка” је послата оном делу колонизатора, убица и криминалаца, која се ето, из сопствених интереса одметнула од ЊКВ. Значи, ми смо честитали једном од криминалаца, што је успешно засео на туђој земљи ! Хоће ли принципијелност икада доминирати и водити српску спољну политику, или ће “слугарање” неискреним изјавама зарад подилажења српским непријатељима и даље представљати водиљу те политике, претварајући овакве “докађаје” у комичне скупове.

Comments are closed.