Srbija dobija novog selektora – Pešić ponovo vodi Orlove?

0
Foto: Profimedia

Svetislav Pešić će biti novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije, objavili su danas mediji.

Stvar, međutim, još nije gotova.

Kako je objavio Mozzart Sport, da bi se to ostvarilo potrebno je da se dogovore određeni detalji, odnosno da popularni Kari dobije autonomiju u izboru ljudi koji će biti najbliži njemu u daljem radu. Konkretno – stručnog štaba i sportskog direktora. Inicijalni razgovori dve strane su već obavljeni.

Poznati stručnjak nije želeo da komentariše ove navode.

„Mene stvarno zanima ko pušta takve vesti u Srbiji, kao ovo za mene. Stvarno mi nisu jasni. Verovatno to rade oni koji se samo bore da što brže nešto objave, budu prvi, a ostalo… Ne bih stvarno da komentarišem. Pitate me šta radim – odmaram se u Marbelji, a šta bih drugo”, rekao je Pešić za Sport klub.

Ako Košarkaški savez Srbije reši da izađe u susret, Svetislav Pešić je spreman da posle 20 godina ponovo sedne na klupu reprezentacije. Te 2002. godine otišao je kao šampion Evrope i sveta sa Jugoslavijom, a sada bi preuzeo Srbiju kao samostalnu državu.

Pešić se sa Jugoslavijom 2002. godine popeo na svetski tron, a sada će imati pune ruke posla sa Srbijom, s obzirom na to da Orlove očekuju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

U novembru se igra prvi prozor, a Srbija 25. novembra dočekuje Letoniju. Tri dana kasnije sledi gostovanje Slovačkoj. U grupi A još igra i Belgija, a plasman u drugi krug kvalifikacija obezbediće tri najbolje selekcije.