Direktor vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević izjavio je da će do 2021. godine, u Srbiji biti izgradjeno šest novih fudbalskih stadiona dok će tri biti potpuno rekonstruisana.

On je za praznično izdanje Večernjih novosti najavio da će novi stadioni biti izgrađeni u Subotici, Loznici, Zaječaru, Kraljevu, Leskovcu i Vranju dok će objekti u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu biti rekonstruisani.

„Tih šest stadiona koji će kompletno izgradjeni imaće po 8.000 mesta a tri stadiona planirana za rekonstrukciju do 20.000 mesta“, kazao je Blagojević.

Po njegovim rečima, procena je da će cena izgradnje šest novih stadiona iznositi oko 1.500 evra po jednom mestu.

„U većini evropskih zemalja uobičajena cena pri izgradnji stadiona iznosi oko 3.000 evra po jednom mestu dok neki od najmodernijih stadiona u svetu koštaju i do 10.000 evra po mestu“, kazao je Blagojević.

On je dodao da je u planu i rekonstrukcija stadiona Crvene zvezde i Partizana u Beogradu ali da ona nije u nadležnosti Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Tagovi

Komentar(1)

  1. KOMARAC sa Nere i Tamiša
    29. aprila 2019. 15:42

    Skoro da je Djilas pogodio moje misli da se novac iz državnog budžeta baca budzašto.Izgleda da je vlast odustala od "nacionalnog stadiona>" u Surčinu,pa se sada presvlači na drugu stranu sa istim troškom.No postoji i druga strana,a to je da o troškovima države ne treba da govori tajkun,koji se obogatio kad je bio na vlasti,sa svojim drvoredima na Bulevaru i "Bus-plus" voznim karticama.O troškovima treba da se razgovara u skupštini i da se donese odluka,koja će koristiti ljudima i vlastima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.