„Srbi su saučesnici u uništavanju moje zemlje. Udružili smo se sa Albancima da miniramo sledeće lokacije“: Šta piše u mejlu kojim je redakciji Telegrafa javljeno za bombe na više lokacija u Beogradu?

0
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Na mejl adresu portala Telegraf.rs stigla je dojava o postavljenim bombama na više lokacija u Beogradu. Kako navodi ovaj portal, među pomenutim lokacijama nalaze se tržni centri, studentski domovi, muzeji ali i ambasade Rusije i Kine.

Portal Telegraf piše da je na njihov mejl stigla poruka sledeće  sadržine „nećemo stajati skrštenih ruku dok Rusija kolje narod i uništava zemlju“.

“Srbi su saučesnici u uništavanju moje zemlje i zato smo se udružili sa Albancima da miniramo sledeće lokacije u Beogradu – navodi se u mejlu, a potom sledi spisak na kome se bombe navodno nalaze: Muzej Zepter, Beogradski zoološki vrt, Nebojša kula, Narodni muzej, Muzej istorije Jugoslavije, Tržni centar Rajićeva, Studentski dom „Karaburma”, Studentski dom „Patris Lumumba“, Studentski dom „Mika Mitrović“, Vojna akademija, Predsednikova kuća, Beloruska ambasada, Ruska ambasada, Kineska ambasada, TC KARABURMA, Ada Mall, BIG Rakovica – Tržni centar, Banjica tržni centar, Dokovi kod Ade Ciganlije, Beo tržni centar, Tržni centar Stadion, Stadion Rajko Mitić, FK Obilić, Stadion FK Voždovac, Olimp, Stadion Omladinaca FK Crvena Zvezda, Kineski tržni centar, Pančevački most, Most Mihajla Pupina, Brankov most, Most na Adi, Novi železnički most, Železnička stanica Novi Beograd, Aerodrom Beograd, Stara Železnička stanica Beograd, Železnička stanica Dunav, Poslovnice Er Srbije, Poslovnice Turkish Airlines-a”.

U pretećem mejlu piše i „Trovali smo i vodu iz beogradske česme“, a dalje se navodi i „Nećemo stati dok Srbija ne uvede sankcije Rusiji“.

“Možemo ovo da radimo svaki dan, hoćeš li ovo? Jer neću prestati. Ili možete da uradite pravu stvar i uvedete sankcije Rusiji, je**na go**o”, piše u mejlu.

Iz redakcije portala Telegraf.rs kazali su da su bili u šoku kada su videli sadržaj mejla.

“Čim smo otvorili mejl, prva reakcija je naravno bio šok, ali nam naša profesija nije dala mira i sledeći potez je bila prijava nadležnima. Prijavili smo slučaj, sadržinu mejla, kao i mejl sa kog je pretnja upućena, sve je poslato Mup-u i tužilaštvu. Nadamo se da će krivac što pre biti otkriven i da će ova agonija sa dojavama o bombama, od koje nisu pošteđeni ni najmlađi, biti okončana”, naveli su iz redakcije, a prenosi Danas.

Da su preteće poruke stigle za više lokacije i danas potvrđeno je nezvanično Danasu u MUP-u. Današnja poruka dosta se razlikuje od jučerašnje.

Podsetimo, u pretećem mejlu koji je juče stigao na adrese desetine škola pisalo je „NA TERITORIJI ŠKOLE POSTAVLJENA OGROMNA KOLIČINA EKSPLOZIVA“.

“Čudan osećaj smirenosti, kao da čekamo normalan dan, ista rutina kao i uvek. Mrzimo sebe, ali želimo da povredimo svakoga ko nam se nađe na putu. Osećaj da je sve oko sebe san ne napušta. Ne vidimo razloga da pišemo nešto drugo. Na kraju, možemo reći da nismo prvi i daleko od poslednjih“, navedeno je bilo u mejlu.

Na društvenim mrežama juče i danas deljena je informacija da je ovaj tekst u stvari prevod jedne  pretećih poruka koja je ranije uputio ubica iz škole u Permu, u Rusiji, koji je prošle godine ubio osam i ranio 19 studenata Državnog univerziteta.