“Srbi ne vole Kfor jer je NATO bombardovao Srbiju, ali to je jedina realna zaštita…”

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti iz Dubaija i istakao da je “srećan i ponosan načinom na koji smo ovde predstavljeni”. Osvrnuo se na situaciju na Kosovu i Metohiji, rekavši da su Srbi zadovoljni što se jedinice ROSU povukle i dodao je da je “i danas bilo napeto”.

“Nema lakog sporazuma za nas. Ne postoji ništa što je lako na Kosovu. 2008. su nam proglasili nezavisnost, koju je priznalo 90 odsto najmoćnijih zemalja. Od tada pokušavamo da držimo nos iznad vode. Držimo se u uslovima kada svi vrše pritisak”, rekao je predsednik Srbije, a prenosi portal B92.

“Mi smo uveli stikere zato što ne priznajemo državu Kosovo”, dodao je Vučić.

Komentarisao je i prisustvo Kfora i istakao da “Srbi ne vole previše Kfor, jer je NATO bombardovao Srbiju, ali to je jedina realna zaštita”. Naglasio je i da ne veruje u nameru Prištine da dozvoli formiranje Zajednice srpskih opština.

“Ne verujem im da će prihvatiti ZSO, njima ne verujem ništa jer znam s kim imamo posla. Kurti je rekao da Kosovo ima veliki problem, koji ima svoje ime i prezime (Aleksandar Vučić). Srećan sam zbog toga jer moj tim i ja ulažemo velike napore. To jeste kompliment. Ako pogledate njihove novine, 50 odsto je Vučić. Tu su negde sa Hrvatima”, rekao je predsednik Srbije.