Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je kao moralnu obavezu svakog ko je poreklom iz Crne Gore da ne ćuti na „otimanje srpskih svetinja“ i dodao da „Srbi i Crnogorci jesu braća“, ali da „treba preispitati da li se braća tako ponašaju“, prenosi N1.

Objašnjavajući na koga je mislio kada je rekao da treba preispitati da li oni koji podržavaju vlast Mila Đukanovića zaslužuju državljanstvo Srbije, Dačić je na TV Hepi izjavio da „nije mislio na obične građane i one koji su generacijama u Srbiji“, već na one koji „imaju poslovne imperije, klanove i rade za crnogorske agenture“, i rekao da ponekad misli da su „Srbi u Srbiji ugrožena kategorija“.

Dačić je one koji su ga kritikovali zbog izjave o Crnogorcima u Srbiji, pitao zašto nisu kritikovali Đukanovića koji je „ugrozio prava 30 odsto stanovnika“ i dodao da „neke javne ličnosti potpisuju sve što je protiv Srbije“.

„Potpisuju apele, kažu da je Republika Srpska genocidna tvorevina, borili su se da se bombarduje Srbija, sad hoće da priznaju Kosovo, za sve optužuju Srbiju, a sad sam ja meta“ rekao je Dačić.

Ponovio je da „stručnjaci treba da sagledaju probleme i neobičnosti“ novog crnogorskog zakona o veroisovesti i da o tome obaveste međunarodne institucije, i ponovio da „niko nije ujedinio Srbe u Crnoj Gori kao ova situacija“.

Dačić je ponovio da se „Srbija zalaže za mir i za dijalog“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.