“Sramota je da osuđeni ratni zločinac korača ispred onih koji odaju počast saveznicima koji su umirali za slobodu i pravdu”: Kajl Skat o Vladimiru Lazareviću na maršu “Besmrtni puk”

5
Foto: Profimedia

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat reagovao je povodom jučerašnjeg obeležavanja Dana pobede nad fašizmom maršem “Besmrtnog puka” u Nišu koji je predvodio penzionisani general Vladimir Lazarević, osuđen pred Haškim tribunalom za zločine protiv čovečnosti i ocenio da je to sramota.

“Sramota je da osuđeni ratni zločinac korača ispred onih koji žele da odaju počast saveznicima koji su umirali boreći se za pravdu i mir u Evropi”, napisao je ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat na svom Tviter profilu.

Penzionisani general Vladimir Lazarević, nekadašnji je komandant Prištinskog korpusa i Treće armije koji je pred Haškim tribunalom osuđen za zločine protiv čovečnosti, kršenja zakona i običaja ratovanja i druga nehumana dela na 14 godina zatvoram. Pušten je u decembru 2015, nakon više od 10 godina u pritvoru Tribunala u Ševeningenu, preneo je Danas.

5 KOMENTARA

  1. Biće da je sramota da predstavnik zemlje koja čini zločine svuda po svetu ima moralnog prava da drugima drži lekcije. Kao što je i sramota što njegova zemlja podržava slavljenje zločina drugih država samo zato što su po volji njegove zemlje i njene politike.

  2. Gospodine Skot, sramota je da vi dajete ovakve komentare predstavljajici zemlju koja nas je bombardovala i ubijala civile tokom bombardovanja. Na vasem mestu ne bih provocirala gostoprimstvo zemlje u kojoj prebivate. Umesto da se zgrazavate na ljude koji su branili svoju zemlju zasto ne ucinite nesto povodom albanaca koji haos prave i nama i vama? S postovanjem.

  3. Sramota je što Skat (ili Skot, svejedno) sedi u Beogradu posle silnog nepoštovanja zemlje u kojoj je.
    Što se Lazarevića tiče, zna Skat odlično za šta mu je suđeno. Svako ko se suprostavi Skatovim gazdama ima šanse da bude osuđen u “fer i pravičnom” postupku. Samo nema ni jednog suda (za sada) koji bi sudio glavnim izazivačima i učesnicima gotovo svakog sukoba na planeti, koji se ne libe da upotrebe i kasetne bobe po gradovima, da bombarduju televizije i ubijaju novinare, jer eto ne izveštavaju po njihovoj “istini”.
    Dokle?

  4. General Vladimir Lazarević nije bio ispred stroja ratnih veterana! Ratne veterane predvodio je general ŽARKO Lazarević!!!

Comments are closed.