“SPS spreman da bude i vlast i opozicija”: Slavica Đukić Dejanović o odnosu vladajuće koalicije

1
Foto: Profimedia

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović izjavila je da je SPS spremna da u narednom periodu bude deo vlasti, kao što je spremna i na to da bude opozicija.

“Svi mi koji smo u političkom životu moramo biti spremni na to da budemo i na jednoj i drugoj strani. Mi smo bili i opozicija, a i podržavali smo vladu, a bili smo i vlast (…) Da li će SPS biti u vlasti ili opoziciji odlučiće oni koji donose odluke”, rekla je Đukić Dejanović za dnevnik “Danas”.

Navela je da će razgovori predsednika SPS Ivice Dačića i predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića biti održani 20. jula.

Govoreći o smeni funkcionerke SPS iz Čačka Vesne Dmitrić zbog toga što je njen sin učestvovao na demonstracijama u Beogradu, Đukić Dejanović je rekla da postoji objektivna odgovornost roditelja za učešće deteta na takvim skupovima.

“Nama je neprihvatljivo da se pozicija vlasti i neki stavovi menjaju na ulici”, ocenila je ona.

Komentarišući kritike koje su upućene nekim funkcionerima SPS, Đukić Dejanović je rekla da je to stvar stranačke discipline.

“Nije sporno da u okviru partije iskažu svoje mišljenje, ali je nedopustivo da se narušava stranački stav i izražavaju stavovi suprotni stavu SPS, posebno u okolnostima kada se pokušava stvoriti jedan jaz između SPS i SNS”, naglasila je ona.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Комунисти су само захваљујући дугом историјском периоду пљачке могли да преживе тренутак када су били у опозицији. Са могућношћу поновног опозиционог статуса, њима се отвара много већа опасност нестанка, него у ранијем периоду. Њихове идеје су бесмислене, отворено су се сагласили са велеиздајом (некаквим “разграничењем”) и једина карика која их држи на окупу су њихови лични интереси, као и исти такви интереси чланства. Значи, очувати тековине од 44′. па наовамо, у том делу, личних интереса, је оно што је њима најважније. То је, уосталом, и један од разлога зашто “државна” (читај: опљачкана) имовина никада није пописана.

Comments are closed.