Spremite se za Junior NBA Global Championship 2020

0

NBA liga je najavila da će se Jr.NBA globalno prvenstvo za 2020. godinu vratiti na sportski kompleks ESPN Wide World of Sports u okviru Walt Disney World rizorta nedaleko od Orlanda od 11. do 16. avgusta 2020. Događaj, koji okuplja trideset dvoje najboljih devojčica i dečaka uzrasta 13 i 14 godina iz čitavog sveta, još jednom će se emitovati na kanalu FOX Sports i preko partnera Jr. NBA lige u Evropi i na Bliskom Istoku, a više detalja biće naknadno objavljeno.

Jr. NBA globalno prvenstvo predstaviće divizije za dečake i devojčice razdvojene u američke i međunarodne sekcije, koje počinju kružnim sistemom utakmica i nastavljaju se eliminacionim takmičenjem. Regioni SAD su: centralni, srednje-atlanski, srednje zapadni, severoistočni, severozapadni, južni, jugoistočni i zapadni, dok međunarodne oblasti uključuju Afriku, istočnu Aziju, južnu Aziju, jugoistočnu Aziju, Okeaniju, Kanadu, Kinu, Evropu&Bliski Istok, Indiju, Latinsku Ameriku i Meksiko.

Tokom manifestacije koja će trajati 7 dana, sva 32 tima takođe će uzeti učešće u vantakmičarskim aktivnostima zajedno sa sadašnjim i bivšim NBA i WNBA igračima, osmišljenim da osnaže osnovne vrednosti Jr. NBA lige i pruže igračima mogućnosti za razvoj i nezaboravna iskustva, uključujući programe za zdravlje i wellness, razvoj liderstva i NBA Cares projekte za podršku lokalnoj zajednici.

Na prošlogodišnjoj manifestaciji – kojoj su prisustvovali Dvejn Vejd, Karim Abdul Džabar, Grent Hil, Briana Stjuart, Svin Keš, Majk Konli i Aron Gordon, između ostalih – videli smo pobedu tima U.S. Central girls (Kansas City, Mo.) nad ekipom Kanade 72-35 u prvenstvu za devojčice, kao i trijumf tima U.S. West boys (Los Angeles, Calif.) nad ekipom Afrike 70-61 u prvenstvu za dečake.

FOX Sports je prenosio 16 utakmica tokom cele nedelje, sa ukupno 24 sati programa preko kanala FOX, FS1 i FS2.

Kvalifikaciono takmičenje za Jr. NBA globalno prvenstvo 2020. poćeće ovog proleća, a više detalja o završnom događaju u Orlandu biće naknadno objavljeno.