Šprajc: “Da je Milan Bandić stigao da napravi scenario za svoj pogreb, verovatno bi baš tako izgledao…”

0
screenshot/hrt/nu2

Na zagrebačkom Mirogoju juče je sahranjen zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a na njegov ispraćaj u svom se stilu osvrnuo Zoran Šprajc. Urednik i voditelj emisije RTL Direkt u emisiji oštro je prokomentarisa sahranu koju je na samom početku priloga opisao kao “jedan od najbizarnijih društvenih događaja ikada”.

“Država koja ga je još u subotu proganjala i pretila mu zatvorom zbog korupcije i kriminala, utaje poreza, pogodovanja i nameštenja javnih nadmetanja danas ga je ispratila kao jednog od najvećih sinova naših naroda i narodnosti”, kazao je Šprajc. Osvrnuo se i na sve one koji su ga ispratili na poslednji počinak – od državnih dužnosnika pa i premijera, predsednika Sabora, klape HRM-a, dok su mu, kako je kazao, jednako dubok naklon uz ministre iskazali i kolege s optuženičke klupe, preneo je Večernji list.

“Nedostajalo je još da mu se poklone i glavna državna tužiteljka i direktorka USKOK-a, ali zato su tu bile uvek atraktivne zagrebačke mažoretkinje”, komentirao je Šprajc.

Dotakao se i kršenja epidemioloških mera za koje kaže da je bila ”prava divota gledati članove Stožera kako se izmotavaju”. Kraj najave Šprajc je zaključio rečima: “Da je Milan Bandić stigao da napravi scenario za svoj pogreb, verovatno bi baš tako izgledao jer što god o njemu rekli, čovek je imao smisla za zajebanciju.”

Njegov komentar izazvao je lavinu reakcija na društvenim mrežama.