Sportradar je ekskluzivni svetski provajder podataka za NBA, WNBA i NBA G ligu kao deo proširenog ugovora

  0

  NBA I SPORTRADAR NAJAVLJUJU DUGOROČNO GLOBALNO PARTNERSTVO

  Nacionalna košarkaška asocijacija (NBA) i Sportradar Group AG (NASDAK: SRAD), vodeća globalna kompanija za sportsku tehnologiju koja stvara impresivna iskustva za ljubitelje sporta i kladionice, danas su objavili opsežan višegodišnji ugovor o partnerstvu u kojem će NBA, Ženska nacionalna košarkaška asocijacija ( WNBA) i NBA G liga koriste Sportradarove globalne i široke mogućnosti za rast poslovanja u SAD, povećaju svoj međunarodni otisak i podstaknu angažman fanova. Ovo novo partnerstvo počinje NBA sezonom 2023-24. i obezbeđuje NBA vlasnički udeo u Sportradaru.

  Ovaj sporazum sa NBA, WNBA i NBA G ligom održava Sportradar kao ekskluzivnog provajdera NBA podataka širom sveta koji će globalno pomoći navijačima da se uključe u tri lige. Sportradar će nastaviti da bude i ovlašćeni globalni distributer zvaničnih NBA i WNBA podataka o klađenju i distributer video zapisa utakmica uživo koji je dostupan međunarodnim operaterima za sportsko klađenje, kako bi navijači mogli da dožive iskustvo u realnom vremenu.

  Pored toga, novi odnos uključuje proširena prava distribucije u vezi sa korišćenjem podataka o igračima. Sportradar će takođe uspostaviti posvećen tim za inovacije i transformaciju iskustva za fanove. Ovo će uključivati korišćenje podataka za stvaranje dubljeg razumevanja i uvažavanja igre, razvoj novih proizvoda za podatke kako bi se obogatio angažman navijača i revoluciju u načinu na koji operateri klađenja i medijski partneri koriste podatke o sportskom klađenju.


  „Oduševljeni smo što je NBA izabrala Sportradar kao zvaničnog partnera koji može da podrži globalnu popularnost i eksplozivni rast igre“, rekao je Karsten Koerl, globalni izvršni direktor Sportradara. „Košarka je najveći američki sport na svetu po popularnosti i, kao lider na tržištu, najbolje smo pozicionirani sa tehnološkom ekspertizom i odnosima u industriji kako bismo pomogli NBA da zabavlja fanove širom sveta.“

  Koerl je nastavio: „Verujemo da će ovaj sporazum generisati značajan prihod i doprineti profitabilnom poslovanju Sportradara i kontinuiranom rastu. Preostalo vreme koje je preostalo za postojeći ugovor i novi višegodišnji ugovor nam daju značajan zalet za partnerstvo sa NBA i razvijanje uzbudljivih rešenja preko naših timova, klađenja i medija za sportsku zabavu“, dodao je Koerl.

  “Sportradar je bio sjajan partner kada je liga pokrenula svoje putovanje u globalno sportsko klađenje“, rekao je Skot Kaufman-Ros, stariji potpredsednik, šef sektora za igre i nova poslovna ulaganja u NBA. „Kako tržište sazreva, oduševljeni smo što možemo da proširimo naše partnerstvo sa Sportradarom kako bismo koristili podatke i uvide za stvaranje novih iskustava navijača i inovacije oko NBA lige“.

  Ovaj ugovor produžava vezu započetu 2016. godine, kada su Sportradar i NBA objavili višegodišnje partnerstvo, čime je Sportradar postao zvanični provajder statistike NBA lige u realnom vremenu.

  NBA i Sportradar će nastaviti da sarađuju na najboljim praksama u klasi radi zaštite integriteta utakmica, što uključuje upotrebu Sportradarovog univerzalnog sistema za otkrivanje prevara (UFDS) preko praćenja globalne aktivnosti klađenja i trendova širom sveta.

  Tokom 2021. godine, Sportradar je potpisao ugovore o pravima za podatke sa vodećim ligama i upravnim telima u pet najpopularnijih globalnih sportova, uključujući Uniju evropskih fudbalskih saveza, Međunarodnu tenisku federaciju, Međunarodni savet za kriket, Nacionalnu hokejašku ligu i NBA.