Spopadao žene po barovima: 12 žena optužilo Kubu Guding Džuniora za seksualno nasilje

0
Foto Profimedia

Američki glumac Kuba Guding Džunior pojavio se pred sudom u Njujorku zbog optužbi za seksualno nasilje, ali je pušten uz obavezu da se odazove sledećem pozivu. Glumac će ponovo pred sudiju 13. decembra.

Guding se izjasnio da nije kriv po dve optužnice za seksualno zlostavljanje. Tužiteljka Džena Long rekla je u sudu na Menhetnu da će protiv njega svedočiti više od 10 svedoka. Optužbe 12 žena koje datiraju iz perioda od 2001. do 2018. godine uključuju optužbe da ih je dodirivao ili spopadao u barovima, restoranima i hotelima.

Prema rečima tužiteljke, nekoliko navodnih incidenata se dogodilo u Njujorku i Los Anđelesu, dok su se ostali dogodili u Las Vegasu, Dalasu i Albukerkiju.

Kuba Guding Džunior (51) ranije je optužen da je dodirivao grudi žene u jednom baru 9. januara. Žena je rekla policiji da veruje da je glumac bio pod uticajem opijata. Odbrana je navela da postoje dva svedoka koji tvrde da se taj incident nije dogodio, kao i da snimak nadzorne kamere u baru potvrđuje taj iskaz.

Gooding, koji se pre dve godine razveo od supruge Sare Kapfer s kojom je proveo 22 godine, jedan je od desetak muškaraca u politici, zabavi, sportu i poslovnom svetu koji su optuženi za seksualno nedolično ponašanje, nakon što je pokrenut pokret #MeToo protiv producenta Harvija Vajnstina, preneo je B92.