Spektakl u Hercegovini – Kompanija Mozzart otvara teren Tijana Bošković

Prvi put u okviru akcije „Sto terena za jednu igru“ čast će biti ukazana nekom iz sveta odbojke

0

Otkako je kompanija MOZZART 2014. godine krenula u akciju „Sto terena za jednu igru“ obnovljeni su i rekonstruisani brojni košarkaški tereni širom Srbije. Napravljena su i neka multifionkcionalna igrališta sa namenom i za mali fudbal, rukomet… A velika akcija se u poslednje vreme proširila i u Republiku Srpsku gde su otvoreni moderni tereni u Banjaluci i Doboju. Ukupno je kompanija Mozzart do sada rekonstruisala 88. terena i akcija se polako bliži kraj.

A sledeći teren će biti po mnogo čemu specijalan. Baš poput sportiste čije ime će nositi.

U hercegovačkom gradu Bileća, kompanija MOZZART u saradnji sa lokalnim vlastima će u ponedeljak 6. septembra svečano otvoriti teren „Tijana Bošković“ u čast najbolje odbojkašice sveta koja je ponosna Bilećanka i ne zaboravlja svoj rodni kraj što je pokazala brojnim humanitarnim akcijama i plemenitim gestovima.

Naoki Morita / AFLO / Profimedia

Potpuno rekonstruisano multifunkcionalno igralište sa koševima, golovima za rukomet i mali fudbal, novim tribinama i po prvi put u našoj akciji – odbojkaškim terenom i rekvizitima za odbojku.

Ako je neko zaslužio da dobije prvi odbojkaški teren u našoj akciji onda je to svetski broj jedan – Tijana Bošković. Regionalni lider u priređivanju igara na sreću i najbolja odbojkašica sveta nekako idu jedno uz drugo…


„Stvarno sam oduševljena idejom kompanije Mozzart i želim da se zahvalim za ovaj divan gest i investiciju. Iskreno, kada ste mi posle Olimpijskih igara najavili mogućnost otvaranja terena, bila sam oduševljena iako nisam bila ubeđena da će to sve uspeti da se organizuje za tako kratko vreme. Čestitam na brzini i operativnosti, zaista sam oduševljena. Stvarno ste vrhunski tim. Ovo je velika stvar za Bileću ali i za odbojku kao sport jer ste prepoznali uspehe koje pravi naša reprezentacija. O tome govori i sponzorski ugovor koji ste nedavno potpisali sa našim Savezom“, kaže Tijana Bošković.

Tijana je prve korake napravila u lokalnom ŽOK Hercegovac posle čega je krenula u odbojkaški visine i došlo do jednog od najboljih klubova sveta – turskog Ezačibašija. U reprezentaciju Srbije je ušla sa 17 godina na SP 2014. godine, a od 2015. se ni sa jednog velikog takmičenja nije vratila bez medalje. Kao udarna igla je prevodila Srbiju do dva evropska i jednog svetskog zlata, te srebra i bronze na Olimpijskim igrama. Na većini takmičenja je osvaja nagradu za MVP igrača ili najboljeg korektora.

Od gromova iz hercegovačke levice, protivnicima nema spasa i Bošković je sa 24 godine već sada ubedljivo najveći sportista kojeg su dali Bileća i Hercegovina. A suvereno gazi i ka statusu najbolje srpske odbojkašice svih vremena. I zašto ne reći, jedne od najboljih u istoriji ovog sporta. U njene odbojkaške veštine se uveravamo i ovih dana na EP u Beogradu gde sa uspehom prevodi reprezentaciju Srbije kao odbrani kontinentalne krune.

Tijana će posle EP odmah pohitati ka svojoj Bileći kako bi prisustvovala svečanom otvaranju terena kojem će prisustvovati brojne zvanice i njeni sugrađani. Ceremoniju otvaranja će obeležiti revijalnom utakmicom protiv tima koji će predvoditi njena sestra Dajana, a veštine na novom terenu će pokazati i najmlađi fudbaleri, košarkaši, odbojkašice…

Ceo događaj će imati i humanitarni karakter jer će kompanija MOZZART i Tijana organizovati takmičenje „Humanitarni servis“ u kojem će gledaoci moći da se oprobaju u odbojkaškim veštinama i da na taj način obezbede donaciju kompanije MOZZART.

Biće tu i još iznenađenja. Kako za Tijanu, tako i za sve ostale posetioce… Na Bilećanima je da se okupe u što većem broju i da uveličaju doček svojoj najpoznatijoj sugrađanki. A nadamo se da će multifunkcionalni teren koji se nalazi 50 metara od zgrade u kojoj je Tijana odrasla, iznedriti neke nove sportiste i šampione koji će krenuti njenim stopama.