Spejsi mora da plati 31 milion dolara odštete producentima „Kuće od karata“

0
Foto EPA-EFE/ANDY RAIN

Glumac Kevin Spejsi i njegova produkcija moraće da plati 31 milion dolara odštete kompaniji koja je bila producent serije “Kuća od karata” u kojoj je igrao glavnu ulogu, pošto je otpušten zbog tužbe za seksualno uznemiravanje, piše Gardijan.

U dokumentu koji je podnesen višem sudu u Los Anđelesu u kojem se traži da sudija odobri presudu kaže da su arbitri utvrdili da je Spejsi prekršio zahteve svog ugovora o profesionalnom ponašanju tako što je učestvovao u „određenom ponašanju u vezi sa nekoliko članova ekipe u svakoj od pet sezona u kojima je glumio u i izvršnoj produkciji “House Of Cards”.

MRC, studio koji stoji iza serije, morao je da otpusti Spejsija, zaustavi produkciju šeste sezone serije, izmeni scenario kako bi uklonio Spejsijev centralni lik i skrati je sa 13 na osam epizoda kako bi se ispoštovali rokovi, što je rezultiralo gubicima na desetine miliona, tvrdi se u dokumentu.

MRC je sudsku proceduru pokrenula 2019.

Iste godine je sud odbacio tužbu protiv američkog glumca za nepristojno ponašanje i seksualno zlostavljanje u američkoj državi Masačusets.

Glumac je osvojio dva Oskara, za najboljeg glumca u filmu „Američka lepota“ 1999. godine i za najbolju sporednu mušku ulogu u filmu „Dežurni krivci“ iz 1995. godine.