U akciji Kosovske policije koja je jutros izvršena u opštinama na severu Kosova zaplenjeni su automobili, motocikli i čamci, prenose prištinski mediji, pozivajući se na izvore u policiji.

Isti izvori navodno su potvrdili za prištinski portal „Zakletva za pravdu“ i da su se danas pretresale lokacije u vlasništvu Milana Radoičića – vile, stanovi i lokali, prenosi N1.

Specijalni tužilac Naim Abazi je za taj portal potvrdio potom i da se akcija Kosovske policije u petak odvijala uglavnom na imovini koja je već identifikovana kao vlasništvo Radoičića.

Abazi je u izjavi za ovaj medij kazao da je akcija sprovedena na zahtev Specijalnog tužilaštva i po nalogu nadležnog suda.

„Ova akcija je sprovedena po nalogu Suda, na zahtev ovog Tužilaštva na pet različitih lokacija u opštinama severnog dela Kosova. Uglavnom na imovini koja su već identifikovana kao vlasništvo osumnjičenog Milana Radoičića, a o rezultatima ili stvarima koje smo pronašli na ovim lokacijama, materijalnim dokazima i predmetima za koje smatramo da su oduzeti, obavestićemo vas na vreme kroz saopštenje portparola ovog Tužilaštva”, rekao je Abazi.

Dodao je da sada dokumentuju imovinu za koju se sumnja da je na Radoičićevo ime ili na ime trećih lica na koja je, kako se sumnja, tu imovinu preneo.

„O svemu što se tiče funkcionisanja i sprovođenja ove uredbe Kosovska policija detaljno vodi računa. Još uvek istražujemo nekretnine za koje se sumnja da su bile na njegovo ime ili na ime trećih lica na koje je preneo tu imovinu, ali ćemo vas preciznije obavestiti o njihovim rezultatima u sledećem saopštenju nakon što operacija bude u potpunosti završena“, rekao je Abazi.

Podsetimo, pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije izvršili su jutros i pretres zgrade u severnom delu Kosovske Mitrovice u kojoj je živeo potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić.

Kosovski specijalci upali su jutros i u krug Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica.

Akcija Kosovske policije usledila je nakon oružanog sukoba koji se u nedelju desio u selu Banjska na severu Kosova. Tom prilikom ubijeni su jedan kosovski policajac i trojica Srba, a vlasti u Prištini tvrde da iza naoružane grupe Srba stoji Beograd i da je u njoj bio i sam Radoičić, a kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja objavio u utorak na snimak koji navodno to dokazuje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u sredu uveče da je MIilan Radoičić na teritoriji centralne Srbije, i da će odgovoriti pozivu nadležnih organa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.