Španski šef diplomatije: “Nemam informaciju da li je Đoković bio u Španiji pre puta u Melburn i niko iz Australije nije tražio takvu dokumentaciju…”

0
EPA-EFE/ZIPI

Ministar inostranih poslova Španije Hose Manuel Albares rekao je da nema informaciju da li je Novak Đoković bio u Španiji pre puta u Australiju pred Australijan open.

Đoković je navodno u Australiju stigao iz Marbelje, gde je trenirao poslednjih dana 2021. i prvih dana Nove 2022. godine. Po dolasku u Melburn ukinuta mu je viza jer nije vakcinisan protiv koronavirusa, a pozitivan test ne može da bude osnova za medicinsko izuzeće prilikom ulaska u zemlju, a potom je pet dana je proveo u hotelu u kojem su smeštene izbeglice. U noći između nedelje i ponedeljka je, ipak, izvojevao pobedu pred sudom koji mu je odobrio vizu.

Međutim, i dalje postoji mogućnost da ministar za imigraciju Aleks Hok preokrene tu odluku i deportuje Đokovića, a u utorak je došlo do novog obrta u celoj priči koji ne ide na ruku najboljem teniseru sveta. Problem za Novaka predstavlja to što je u dokumentu koji moraju da popune svi koji ulaze u Australiju naveo da nije putovao u 14 dana pre nego što je sleteo u Australiju. Srpski teniser je prema javno dostupnim dokumentima 16. decembra bio pozitivan na koronavirus u Beogradu, gde je viđen devet dana kasnije, a prvih dana 2022. godine je trenirao u Marbelji.

Na pitanje novinara da li mu je poznato da je Đoković u decembru ušao u Španiju, Albares je odgovorio: „Nemam informacije o Đokovićevom prisustvu u Španiji.

“Vlada Australije nas nije kontaktirala, niti je tražila takvu dokumentaciju“, rekao je Albares, a prenosi N1.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime