Španska “Marka”: “Ajaks, Benfika, Seltik, Zvezda – giganti izostavljeni iz Superlige”

Marka u tekstu spominje da elitno takmičenje ne uključuje ni Partizan, ni Steauu, ni druge velike istočnoevropske klubove

0
Foto: Youtube Printscreen

Osnivanje Superlige od strane 12 najbogatijih klubova Evrope, koje je obznanjeno juče, dan pred objavljivanje promena u Ligi šampiona, koje su inicirali upravo najbogatiji, izazvalo je burne reakcije mnogih.

UEFA, FIFA, nacionalni savezi, legende fudbala, svi su ustali protiv ove hermetičke ideje, a španska “Marka” piše koji su sve veliki evropski klubovi izostavljeni iz ove superligaške ideje.

Već u naslovu, pored Ajaksa, Benfike, Seltika i Crvena zvezda. Marka u tekstu spominje da elitno takmičenje ne uključuje ni Partizan, ni Steauu, ni druge velike istočnoevropske klubove.

“Istorija evropskog fudbala ne može se razumeti bez onih noći u kojima je tim iz zemlje koja nije fudbalska sila, uspeo da sruši najveće. Neće se desiti da Real izgubi od Spartaka u Moskvi ili Barselona od Meca”, piše “Marka” i dodaje da je takva ideja nepravedna pre svih zbog Ajaksa, portugalskih velikana i Seltika.

U delu gde se govori o istočnoevropskim klubovima, “Marka” spominje da više neće biti mesta za bivše evropske šampione Zvezdu i Steauu, kao ni za mnoge druge velike klubove – Ferencvaroš, Dinamo Kijev, Partizan…

“Ne postoji mogućnost ni da više vidite Ronalda, Mesija i Mbapea na Kipru, u Bugarskoj ili Austriji”.