Španija predstavlja plan za vakcinisanje stanovništva: Očekuje se 20 miliona doza do početka 2021. godine

1

“Vlada Španije predstaviće u utorak, 24. novembra, plan vakcinisanja značajnog dela španskog stanovništva u prvih šest meseci sledeće godine”, izjavio je španski premijer Pedro Sančez.

On nije otkrio posebne detalje, a Vlada Španije osnovala je specijalnu komisiju koja će odlučiti kojim redosledom će Španci biti vakcinisani kada to odobre nadležni organi, prenosi N1.

Ministar zdravlja Španije Salvador Ilja nagovestio je da će prvi biti vakcinisani zdravstveni radnici, kao i starije osobe.

Španija je postigla sporazum sa EU u vezi sa isporukom prvobitne količine od 20 miliona doza vakcine, koja se očekuje kasnije ove ili početkom sledeće godine. Narudžbinaa će omogućiti Vladi Španije da vakciniše 10 miliona ljudi, jer su za svaku osobu potrebne dve doze.

Izjava Sančeza usledila je dan nakon što je španska Agencija za lekove i zdravstvene proizvode odobrila treću fazu ispitivanja vakcine protiv COVID-19 kompanije “DŽonson i DŽonson”.

U Španiji je uveden policijski čas, nakon što je vanredna situacija proglašena do početka maja sledeće godine.

Javna i privatna okupljanja ograničena su na šest osoba, a zaštirne maske su obavezne u javnom prevozu i na javnim mestima, a u mnogim regijama i u svim zatvorenim prostorima.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

1 KOMENTAR

  1. Svud iste mere, isti procenat ovoga i sve se usvaja bez glavnog dokaza obdukcije skoro svih umrlih sa potpisom i garantovanoscu skoro svih patologa iz sveta i regija, pokrajina ili bar veci broj i vakcine za tkz bolest za koju kako kazu ne znaju nista gotova sigurna vakcina.. epidemiolozi daju mere, preporuke, ekonomisti, pravnici svoje kako bi se sacuvao poredak i ekonomija, a za to vreme patolozi uredjuju detalje.. i zna se sta je i kako.. pazite, bolest ima ima, znaju simptome, znaju kako se prenosi, znaju uzorke a nikako patologiju i patoloska stanja.. to je isto kad bi ako jedete i pijete icice te u wc, imate ubruse za higijenu ali ne znam odakle nagon i kako se stvaraju fekalije, uradis obdukciju i gotovo.. a epidemiolozi se bave vladom, skupstinom, tv, reklamom, zasedanjem i bez odgovornosti tako u nedogled.. ma bravo

Comments are closed.