Spajdermena više nećemo gledati? Soni i Dizni prekinuli saradnju

0
Foto: Profimedia

Spajdermena verovatno više nećemo gledati u Marvelovom filmskom univerzumu pošto Soni i Dizni nisu uspeli da postignu sporazum o nastavku saradnje, piše Gardijan.

Soni izražava žaljenje zbog toga što ih je Dizni, pod kojom posluje ćerka kompanija Marvel, izgurao zbog većeg udela.

Soni, koji poseduje prava na Spajdermena, naveo je da je došlo do prekida saradnje i da zbog toga ovog junaka za sada nećemo gledati u Marvelovim filmovima. Dogovor među kompanijama nije postignut oko korišćenja lika. Soni je izrazio nadu da stvari “mogu da se promene u budućnosti”. U seriji tvitova, Soni se zahvalio predsedniku Marvel studija Kevinu Fajgi za njegovu “pomoć i smernice” kod franšize.

Šta će biti sa Spajdermenom?

To je vrlo komplikovano, piše BBC. Spajdermen je Marvelov lik, ali je 1999. godine Soni kupio prava na ovog superheroja. Snimili su pet filmova, tri sa Tobijem Megvajerom i dva sa Endrjuom Garfildom. Godine 2015, studio je sklopio ugovor sa Diznijem i Marvel studijom, kako bi Piter Parker i njegov alter-ego doveli u Marvelov filmski univerzum. To znači da Dizni koproducira i deli profit od filmova u kojima je Spajdermen. Od tada, snimljeno je pet filmova. Sada to neće biti slučaj. Međutim, pošto je britanski glumac Tom Holand i dalje pod ugovorom sa Sonijem, i to za još dva filma o Spajdermenu, moguće je da ćemo ipak gledati ovog superjunaka, ali očekuje se da bi ti filmovi mogli da izgledaju drugačije. Soniju je, ipak, zabranjeno da koristi bilo koji od drugih Marvelovih likova, kao što su Ajron men, Kapetan Amerika, Hulk i ostali.