Aktuelni Spajdermen Tom Holand izjavio je da se povukao sa društvenih mreža, jer mogu biti „štetne“ za njegovo mentalno zdravlje.

Dvadesetšestogodišnji Holand je poslednja u nizu mladih zvezda, poput Selene Gomez, koji govore o tome koliko Tviter i Instagram mogu da naškode ljudima.

Mnogi su pozdravili njegovu odluku na internetu, navodeći da mu je to „pametan potez“, prenosi BBC na srpskom.

U video snimku na društvenim mrežama, Holand je rekao da ga „Instagram i Tviter previše uzbuđuju i opterećuju“.

„Uhvati me, i onda ukrug čitam stvari o sebi i to na kraju bude štetno za moje mentalno stanje.

„Zato sam odlučio da se povučem i obrišem aplikacije“.

Za ulogu superheroja u poslednjem filmu Spajdermen: Nema puta kući Holand je dobio odlične kritike, a film je napravio veliki uspeh u bioskopima.

U video poruci pratiocima, kojih je 67 miliona na Instagramu, Holand je iskoristio priliku da ohrabri tinejdžere da rade na dobrobiti mentalnog zdravlja.

„Molim te, samo polako“, komentarisao je jedan od obožavalaca, „najvažnije je da budeš dobro“.

Pop zvezda Džastin Biber, koji je ranije otvoreno govorio o sopstvenim izazovima sa mentalnim zdravljem, napisao mu je „Volim te, čoveče“.

Glumac je poslednjih meseci ređe objavljivao stvari na društvenim mrežama.

U prošlogodišnjem izveštaju Instituta za obrazovnu politiku i Prinčevog fonda objavljeno je da su mentalno zdravlje, blagostanje i samopoštovanje tinejdžera narušeni intenzivnom upotrebom društvenih mreža.

Glumica i pevačica Gomez je pre nekoliko godina izjavila da su društvene mreže bile „užasne“ za njenu generaciju, pozivajući ljude da postave vremenska ograničenja za onlajn aktivnosti.

Druge zvezde kao što su Ed Širan, Kamila Kabeljo i Demi Lovato takođe su se povukle sa društvenih mreža u određenim vremenskim periodima.

Efekte društvenih medija, čini se, ne osećaju samo mladi, jer je i filmski glumac Robert Lindzi takođe najavio u nedelju da namerava da manje vremena provodi na Tviteru.

Zvezda BBC serije „Moja porodica“ rekao je da je njegov sin primetio da to „utiče na njegov svakodnevni život, razmišljanja i maštanja“.

„On je naravno u pravu i moram da se očistim od stresa društvenih medija i koncentrišem se na ono što sam nameravao da uradim pre tri godine i pišem“, rekao je 72-godišnji dobitnik nagrade Bafta.

„Ponosan sam na sina koji se kao i mnogi drugi muči sa društvenim mrežama i uviđa da me to stalno ometa da radim ono što treba“, dodao je Lindzi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.