(Beta) – Politička platforma Solidarnost objavila je danas da će izaći na predstojeće beogaradske izbore sa pokretom Ne davimo Beograd i ponuditi politike koje bi građanima omogućile da žive „u zelenom, solidarnom i pravednom gradu“.

Na konferenciji za novinare u Beogradu, predstavnik Političke platforme Solidarnost Miloš Baković Jadžić rekao je da je Srbiji potrebna politika zasnovana na principima društvene jednakosti, široke političke participacije, ekološke održivosti, rodne ravnopravnosti i međunarodne solidarnosti.

„Sve garniture na vlasti su decenijama uglavnom uvećavale socijalne nepravde i gomilale štetu u ekonomskom, socijalnom, ekološkom i svakom drugom smislu. Zbog toga ulazimo u izborni proces kao borbu za povratak institucija onima kojima institucije zaista pripadaju, građanima ove zemlje“, rekao je Baković Jadžić.

Predstavnica pokreta Ne davimo Beograd Biljana Đorđević rekla je da dve organizacije zajedno rade na realizaciji platforme „Za dobar grad“, koja predstavlja skup rešenja za „vraćanje Beograda građanima“.

„Politička platforma Solidarnost podržala je pokret Ne davimo Beograd u borbi da grad ponovo bude naš, jer je otuđen od nas. Želimo da ponudimo plan kako da Beograd bude slobodan i pre svega dobar grad“, rekao je Đorđević.

Političku platformu Solidarnost podržala je slovenačka partija Levica, čiji je koordinator Luka Mesec rekao da je propast levice na svetskom nivou dovela do zaokreta udesno.

„Naša stranka, koja je sedam godina opozicija u parlamentu, dokaz je da su promene moguće. Saradnja demokrata, socijalista i ekoloških pokreta na regionalnom nivou može postati novi politički model“, rekao je Mesec.

https://www.nstore.rs/product/crni-petak-digitalno/
https://www.nstore.rs/product/crni-petak-pretplata-knjige/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.