Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je da će ponovo razgovarati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom tek kada on “shvati“ da mora da odustane od vojne kampanje u Ukrajini i povuče svoje trupe, prenosi RTS.

Šolc je u intervjuu za Tagescajtung rekao da trenutno ne vidi smisla u tome da razgovara sa Putinom, ocenivši da razgovor ne može da napravi nikakvu razliku.

Istakao je da je poslednji put sa Putinom razgovarao telefonom u decembru 2022. godine.

Na konstataciju novinara da je Ukrajina u defanzivi i da je ruska ratna eknomija stabilna, kao i da bi Zapad trebalo snažnije da se zalaže za pregovore i kompromis, Šolc je rekao da se nikako ne sme dozvoliti da Rusija pobedi u ratu.

“Brzo smo shvatili da rat neće kratko trajati. Moraćemo još dugo da snabdevamo Ukrajinu oružjem i municijom“, poručio je nemački kancelar.

Ruske trupe jutros su u Donjeckoj oblasti zauzele selo Bogdanovku i napredovale kod Časovog Jara, Novokalinova i Tonenkojea, izvestili su analitičari DeepState-a na Telegramu .

„Generalno, teška situacija ostaje na Donjeckom pravcu, ali u pozadini događaja u Časovom Jaru, neprijatelj prikuplja rezerve za bitku za Časov Jar teške vesti“, zaključuju analitičari.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.