Ovi mafini sa brusnicama su sočni i blago kiselkasti, sa laganim citrusnim akcentom, zahvaljujući kori i soku od pomorandže.

Sveže brusnice su prirodno kisele, pa ako više volite slađi mafin, dodajte više šećera ili koristite sušene brusnice.

SASTOJCI:

Šolja i po višenamenskog brašna

3 kašičice praška za pecivo

1/4 kašičice soli

1/4 šolje belog šećera ili više, po ukusu

1/4 šolje biljnog ulja

1 veliko jaje, umućeno

1 šolja soka od pomorandže

1 kašika kore od pomorandže

Šolja i po svežih brusnica

UPUTSTVO ZA PRIPREMU:

Pripremite sve sastojke. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Obložite pleh za 12 mafina papirnim korpicama.

Prosejte brašno, prašak za pecivo i so u činiju.

U velikoj posudi mutite šećer i biljno ulje električnim mikserom dok ne postanu svetliji i dobro sjedinjeni, oko 3 minuta. Dodajte jaje i mutite dok ne dobijete glatku smesu. Umešajte sok i koru od pomorandže.

Dodajte smesu sa brašnom u nekoliko tura, mešajući samo dok se ne sjedini. Umešajte brusnice.

Kutlačom sipajte testo u pripremljene korpice za mafine, puneći svaku do 2/3.

Pecite u zagrejanoj rerni dok vrhovi ne postanu zlatni, a čačkalica ubačena u sredinu ne izađe čista, 20 do 25 minuta. Mafine kratko ohladite u plehu, pre nego što ih prebacite na žičanu rešetku da se potpuno ohlade.

Prijatno!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.