
Ovi mafini sa brusnicama su sočni i blago kiselkasti, sa laganim citrusnim akcentom, zahvaljujući kori i soku od pomorandže.
Sveže brusnice su prirodno kisele, pa ako više volite slađi mafin, dodajte više šećera ili koristite sušene brusnice.
SASTOJCI:
Šolja i po višenamenskog brašna
3 kašičice praška za pecivo
1/4 kašičice soli
1/4 šolje belog šećera ili više, po ukusu
1/4 šolje biljnog ulja
1 veliko jaje, umućeno
1 šolja soka od pomorandže
1 kašika kore od pomorandže
Šolja i po svežih brusnica
UPUTSTVO ZA PRIPREMU:
Pripremite sve sastojke. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Obložite pleh za 12 mafina papirnim korpicama.
Prosejte brašno, prašak za pecivo i so u činiju.
U velikoj posudi mutite šećer i biljno ulje električnim mikserom dok ne postanu svetliji i dobro sjedinjeni, oko 3 minuta. Dodajte jaje i mutite dok ne dobijete glatku smesu. Umešajte sok i koru od pomorandže.
Dodajte smesu sa brašnom u nekoliko tura, mešajući samo dok se ne sjedini. Umešajte brusnice.
Kutlačom sipajte testo u pripremljene korpice za mafine, puneći svaku do 2/3.
Pecite u zagrejanoj rerni dok vrhovi ne postanu zlatni, a čačkalica ubačena u sredinu ne izađe čista, 20 do 25 minuta. Mafine kratko ohladite u plehu, pre nego što ih prebacite na žičanu rešetku da se potpuno ohlade.
Prijatno!
