SNS: Djordjević nebulozama napada Vučića

0
Logo

(Beta) – Srpska napredna stranka (SNS) optužila je predsednika pokreta Oslobodjenje Mladjana Djordjevića da je danas “briljirao sa nebuloznim napadima na predsednika Srbije Aleksandra Vučića”.

“Grubom zamenom teza i izvrtanjem činjenica pokušava da optuži Vučića koji je, gotovo iz nemoguće situacije, uspeo da očuva energetski sistem i snabdevanje strujom na severu Кosova i Metohije (KiM), kao ključni faktor za funkcionisanje normalnog života Srba na КiM”, rekao je u pisanoj izjavi član Glavnog odbora SNS Aleksandar Marković.

Prema njegovim rečima, “svi znaju da je politika Mladjana Djordjevića, još iz vremena kada je radio kao savetnik Borisa Tadića i kuma mu Djilasa, bila da se ide po belom svetu i da se svima izvinjava”, kao i da su tada “prebacili pitanje nezavisnosti  (Kosova) iz Ujedinjenih nacija u Evropsku uniju, čime su dodatno otežali, inače tešku poziciju Srbije po ovom pitanju”.

Djordjević je danas pozvao Vučića da pred gradjanima prizna da se dogovorom o tome da prištinske vlasti preuzmu sistem snabdevanja strujom na severu Кosova odrekao još jednog dela suvereniteta Srbije.