“Snimci su jasni, ton je dobar. Moguće da sam pogrešio sa kovertom, ali sa torbom neću…”: Međusobne optužbe Kneževića i Đukanovića

0
Foto: Atlas grupa/privatna arhiva, Profimedia

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević saopštio je danas da je predsednik Crne Gore Milo Đukanović u njegovim kućama boravio stotinama puta, te da je uzimao i torbe i kese i mnogo toga, prenele su Vijesti

“Snimci su jasni, a i ton je dobar. Neki naši američki zajednički prijatelji su mi sugerisali da snimak ‘Koverte’ pustim pre nego se kandidaovao na predsedničkim izborima 2018. Tvrdili su da onda ne bi nikada bio izabran. Moguće da sam pogrešio tada, zato sa snimkom torbe neću pogrešiti”, istakao je Knežević. 

On je reagovao na jučerašnju izjavu Đukanovića koji je odgovarajući na pitanje na konferenciji za medije povodom dvije godine mandata, da li je dobio snimak od Kneževića sa plavom torbom i novcem, za koji on tvrdi da mu je dostavljen, odgovorio da ne može potvrditi da je dobio bilo kakvu torbu. Đukanović je Kneževića nazvao i “patološkim lažovom”.

“Zahvaljujem se g. Đukanoviću na pozivu da dođem u Crnu Goru i dokazujem nevinost pred njegovim pravosuđem. Čak sam i to spreman da uradim, ako on prvo dozvoli da se otvore istrage o ukradenim milionima njegovim i njegove familije i ljubavnica. Neka, za početak, pristane da se istraži kako je za njegov račun sagrađena “ničija kuća” na Gorici, kako je preko kastodi račun fiktivnim transakcijama formalno postao milioner prodajući akcije Prve banke, kako je uzeo 1,5 miliona kredita od Pireus banke, kako je i koliki dio kolača uzeo prodajući akcije državnih preduzeća Telekom i EPCG”, rekao je Knežević.

On je dodao da pošto Đukanović za njega kaže da je lažov i lopov, opet ga poziva da skupi hrabrosti da se direktno sučele na TV stanici koju Đukanović odabere ili pred anketnim odborom Skupštine Crne Gore. 

“Bila bi to prilika da svi vide ko je lažov i lopov, jer ja dobro znam odakle moj kapital i kako sam ga sticao.  Nikada nisam bio pod istragom dok on nije odlučio da pokuša da mi otme imovinu. Njega je od optužnice za šverc cigareta sačuvao predsednički imunitet, koji mu ipak nije bio učinkovit kada ga je mreža istraživačkih novinara OCCRP 2015. označila kao mafijaša godine”, rekao je Knežević.

Predsednik Atlas grupe je kazao da Đukanović njega poznaje kao i on njega. 

“Pa neka g. Đukanović izvoli. Ja nemam nečistu savest, od svojih greha ne bežim, a on neka pokuša da demantuje sve što znam o njegovoj nečistoj savesti. Ako beži od sučeljavanja sa mnom, od nje ne može pobeći. Ovom prilikom ću ga samo podsetiti da je on već uhvaćen u laži i to pred TV kamerama kada je slagao da nema firmu na Kipru. Kada mu je izvučen papir, onda se prisetio da je ipak ima. Ta njegova firma je, kao što sam već objasnio, služila da preko nje kontroliše svoj udeo u Bolnici Meljine, što je bio uslov da mi dozvoli da učestvujem u njenoj privatizaciji. Ako sam ja lažov, postavljam mu pitanje: Da li sam lagao za Sen Trope, Dubai, Abu Dabi i provode u mojim vilama sa regionalnim estradnim zvezdama?”, poručio je Knežević.