“Snimci nagih maloletnica u telefonu Palminog najbližeg saradnika”: Marinika Tepić iznela nove informacije

0
Foto Đorđe Kojadinović za Nedeljnik

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je danas da je policija zaplenila mobilni telefon „najbližeg saradnika“ Dragana Markovića Palme, u kom se navodno nalaze snimci i fotografije nagih maloletnih devojčica, prenosi N1.

„Da stvar bude gora, radi se o maloletnim ćerkama najbližih Palminih saradnika, koji se nalaze na najvišim funkcijama u Jagodini“, rekla je Tepić na konferenciji za medije u Beogradu.

Ona je navela da je policija telefon tog Markovićevog saradnika zaplenila u Jagodini, na dan izbora 21. juna 2020. godine.

“I ovo je jedna od najskandaloznijih činjenica do kojih smo došli”, rekla je ona.

Tepić je dodala da su se ljudi iz Markovićevog okruženja ohrabrili i zbog toga počeli da dostavljaju te dokaze, prenosi Beta.

Ona je navela da se dokazni materijal iz telefona nalazi u organima MUP u Beogradu i upitala da li je taj materijal dostavljen tužilaštvu.

“Ponovo sam pozvana da dam iskaz”

Tepić je rekla da je ponovo pozvana da da iskaz, ovog puta ne u jagodinskoj policiji nego u tužilaštvu u Kraljevu, u petak u 11 sati.

Dodala je da nije obaveštena po kom osnovu je pozvana, ili kako neko po istom osnovu može da bude pozvan dva puta da daje iskaz na istu okolnost.

„Ali s obzirom da nam je svima u interesu da se ova istraga dovede i u zvaničnu proceduru, naravno da ću otići i izneti sva neposredna saznanja, što od očevidaca, što od žrtava“, rekla je ona.

Dodala je da će pitati tužilaštvo šta je učinjeno po pitanju zaštite svedoka i žrtava.

“Izjavu dao jedan od svedoka”

Tepić je kazala da je juče u Beogradu izjavu dao jedan od svedoka, koji je izneo sa svoja saznanja za period 2010-2015. godine, prenosi N1.

Svedok čiji je iskaz Tepić emitovala 19. aprila podneo je i krivičnu prijavu protiv Markovića zato što je on otkrio njegov identitet, kazala je potpredsednica SSP i pozvala tužilaštvo da postupi po službenoj dužnosti.

„Za ovo krivično delo je zaprećena isključivo zatvorska kazna, te očekujem od tužilaštva da postupi po krivičnoj prijavi i da privede Dragana Markovića Palmu kako ne bi nadalje jurio svedoke i žrtve“, rekla je Tepić.