Snimak seksa koji potresa Ujedinjene nacije: Žena u crvenoj haljini i 18 sekundi “za svaku osudu”

1
Foto: Profimedia

Ujedinjene nacije potresa nova “seks-afera” nakon što se društvenim mrežama proširio snimak seksa u automobilu u kojem je učestvovao jedan njihov zvaničnik. Snimak je nastao u Izraelu, navodno na jednoj od važnijih ulica u Tel Avivu, a na njoj se vidi žena u crvenoj haljini i neimenovani zvaničnik u terencu s oznakama UN-a, piše BBC.

UN su objavile da istražuju slučaj i da su “šokirani i duboko uznemireni” snimkom. Trenutno, kako su rekli, pokušavaju da identifikuju osobe sa videa, s obzirom na to da se na njemu ne vidi vozačevo lice.

Portparol Antonija Gutereša, Stefan Dužarik rekao je da je video od 18 sekundi za svaku osudu, prenosi Jutarnji list.

“Takvo ponašanje suprotno je svemu za šta se zalažemo i šta pokušavamo da postignemo”, rekao je.

UN ima vrlo striktne propise koji brane “neadekvatno seksualno ponašanje” među zvaničnicima. U slučaju seksualnog zlostavljanja, osoblje se udaljava iz službe, moguća je i njihova repatrijacija, a države čiji su državljani potom poduzimaju dalje zakonske korake. Rezultat su brojne optužbe za seksualno zlostavljanje proteklih godina.

Dužarik veruje da su akteri uključeni u skandal najverovatnije predstavnici mirovne UN-ove misije u Izraelu UNTSO, koja u regiji deluje od 1948.

Heder Bar, zamenica čelnika Human Rights Watcha za ženska prava kaže da nije iznenađena pojavom videa.

“Dobro je da se slučaj istražuje, ali UN ima većih problema od ovog jednog videa, a to su brojni prijavljeni slučajevi seksualnog iskorišćavanja i zlostavljanja među zaposlenima”, rekla je. Navodi se da je samo prošle godine bilo 175 prijava, od čega je 16 bilo osnovano, 15 nije, a ostale se i dalje istražuju.

1 KOMENTAR

Comments are closed.