“Snaga države zavisi od jakih žena…”

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

(Beta) – Darija Kisić Tepavčević – mova ministarka Srbije za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kazala je danas da sve državne institucije treba da rade kao tim da bi se nasilje u porodici na vreme prepoznalo, a počinioci kaznili.

U saopštenju povodom 20 godina od osnivanja prve Sigurne kuće u Srbiji, Kisić Tepavčević je izrazila nadu da će do sledeće godišnjice te ustanove biti smanjen stepen nasilja u porodici.

“Snaga jedne države upravo zavisi od snage njenih žena i dece. Da bi se neko osećao snažnim, pre svega treba da se oseća sigurnim”, porućila je ona.

“Svesni smo činjenice da je veliki broj žrtava porodičnog nasilja koje u ovom momentu pate, te apelujem na sve da potraže pomoć, da imaju gde da dođu i da će država Srbija brinuti o njima”, poručila je Kisić Tepavčević korisnicama Sigurne kuće.

Obeležavanju jubileja prve Sigurne kuće u Srbiji prisustvovali su i koordinatorka Vesna Stanojević, gradska sekretarka Beograda za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.