Kada je juče objavljeno da je Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, pušten iz zatvora u Lepoglavi i da mu je zabranjen ulazak u Evropsku uniju 20 godina, bilo je jasno da će se vratiti u Srbiju. O tome kako je izgledao čitav proces deportacije iz Hrvatske i prelaska granice, Vasiljković je govorio za Novosti.

„Zatvorski čuvari su me probudili u subotu u zoru, u četiri sata, rekli da se obučem, dali mi papir da sam slobodan, a onda mi vezali ruke lisicama i utrpali u policijsko vozilo. Lepo sam ih pitao ima li grejanja u kombiju, pitao da li da se obučem bolje… Naravno, grejanje nisu uključili i više od pet sati sam se smrzavao do graničnog prelaza Bajakovo – Batrovci. Tu su me bukvalno izbacili iz marice“, rekao je kapetan Dragan.

Kada su ga policajci spazili odmah su javili nadležnima, pa su ubrzo, kaže, stigli i njegovi prijatelji. Prethodno je podvrgnut merenju temperature zbog koronavirusa.

„Iz izolacije u izolaciju“, kaže Vasiljković i dodaje: „Ja sam 10 prethodnih meseci bio u samici, ali ovo sada samovanje mi neće teško pasti. Hvala Srbiji što mi je obezbedila odličan smeštaj, kompjuter, telefon..“

A onda je objasnio i zbog čega je baš na takav način deportovan iz Hrvatske.

„Čovek u zatvoru razmišlja i planira dan kada će ponovo biti slobodan. Meni su drugovi čak hteli i avion da pošalju. Predstavnici naše države su nudili auto da na dostojanstven način kročim u Srbiju. Hrvati su sve to znali i nisu hteli ni to da mi omoguće. Tri puta su odbijali moj zahtev za prevremeno puštanje na slobodu, a ja sam jedini koji je osuđen za ratne zločine kome kazna nije bar malo skraćena“, ogorčeno zaključuje Kapetan Dragan.

Komentara

 1. Anonimni
  29. marta 2020. 09:46

  ....

 2. Bobby
  29. marta 2020. 10:22

  Није срамота како си дошао овамо, срамота је како си отишао тамо.

  1. Војо Јовановић
   30. marta 2020. 18:32

   Уздигнуте главе и тамо овамо.

   1. Bobby
    30. marta 2020. 23:22

    Тамо је отишао после дугог сакривања, у једној прекоокеанској земљи, одбачен од оних које је штитио и бранио, незаштићен од земље у којој се родио.

 3. Biber
  29. marta 2020. 22:45

  Jadan kapetan pa stvarno je to okrutno prema jednom ratnom zlocincu

  1. Војо Јовановић
   30. marta 2020. 18:30

   Uzgred, "strašni zločinac" je bio tamo gde je svakom rodoljub i bilo mesto. Vama tu potrebu je besmisleno da objašnjavam.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.