“Smrzavao sam se u kombiju, izbacili su me na granici i u Srbiju sam ušao peške. Odmah su mi izmerili temperaturu…”

6
Foto Profimedia

Kada je juče objavljeno da je Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, pušten iz zatvora u Lepoglavi i da mu je zabranjen ulazak u Evropsku uniju 20 godina, bilo je jasno da će se vratiti u Srbiju. O tome kako je izgledao čitav proces deportacije iz Hrvatske i prelaska granice, Vasiljković je govorio za Novosti.

“Zatvorski čuvari su me probudili u subotu u zoru, u četiri sata, rekli da se obučem, dali mi papir da sam slobodan, a onda mi vezali ruke lisicama i utrpali u policijsko vozilo. Lepo sam ih pitao ima li grejanja u kombiju, pitao da li da se obučem bolje… Naravno, grejanje nisu uključili i više od pet sati sam se smrzavao do graničnog prelaza Bajakovo – Batrovci. Tu su me bukvalno izbacili iz marice”, rekao je kapetan Dragan.

Kada su ga policajci spazili odmah su javili nadležnima, pa su ubrzo, kaže, stigli i njegovi prijatelji. Prethodno je podvrgnut merenju temperature zbog koronavirusa.

“Iz izolacije u izolaciju”, kaže Vasiljković i dodaje: “Ja sam 10 prethodnih meseci bio u samici, ali ovo sada samovanje mi neće teško pasti. Hvala Srbiji što mi je obezbedila odličan smeštaj, kompjuter, telefon..”

A onda je objasnio i zbog čega je baš na takav način deportovan iz Hrvatske.

“Čovek u zatvoru razmišlja i planira dan kada će ponovo biti slobodan. Meni su drugovi čak hteli i avion da pošalju. Predstavnici naše države su nudili auto da na dostojanstven način kročim u Srbiju. Hrvati su sve to znali i nisu hteli ni to da mi omoguće. Tri puta su odbijali moj zahtev za prevremeno puštanje na slobodu, a ja sam jedini koji je osuđen za ratne zločine kome kazna nije bar malo skraćena”, ogorčeno zaključuje Kapetan Dragan.

6 KOMENTARA

    • Uzgred, “strašni zločinac” je bio tamo gde je svakom rodoljub i bilo mesto. Vama tu potrebu je besmisleno da objašnjavam.

  1. Није срамота како си дошао овамо, срамота је како си отишао тамо.

      • Тамо је отишао после дугог сакривања, у једној прекоокеанској земљи, одбачен од оних које је штитио и бранио, незаштићен од земље у којој се родио.

Comments are closed.