Doktor Dragan Veličković, načelnik Službe za ginekologiju i akušerstvo Zdravstvenog centra u Vranju, smenjen je sa tog mesta, potvrđeno je za Danas u toj zdravstvenoj ustanovi.

Dr Veličković je učestvovao u porođaju trudnice iz Preševa, kaže izvor Danasa, koja je ubrzo, pošto je postala majka, 17. aprila preminula.

„Doktor je smenjen jer bi čitava situacija u vezi sa tim događajem mogla da utiče na njegov rad. A u ZC Vranje već je obavljen unutrašnji stručni nadzor, juče je bio i vanredni, inspekcija Ministartva zdravlja ga je obavila, biće i spoljašnji stručni nadzor. Takođe, čekamo rezultate obdukcije preminule pacijentkinje“, ističe izvor Danasa koji je želeo da ostane anoniman i dodaje da će svi nalazi biti u zaključcima o tome šta se desilo tokom tog porođaja.

Danas nije uspeo da stupi u kontakt sa menadžmentom ZC Vranje da bi zvanično komentarisali poslednje događaje, odnosno smenu načelnika ginekologije.

Danas takođe podseća, prema objavljenim informacijama, posle smrti porodilje iz Preševa, slučaj odmah nije prijavljen policiji i tužilaštvu, već posle nekoliko dana je VJT pokrenulo istragu kada je za slučaj saznalo iz medija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.