Smenjen načelnik dečje kardiologije u Nišu: Učestvovao u spornoj Vajber grupi o ivermektinu…

0
Uwe Bumann / Panthermedia / Profimedia

Prethodnih dana na društvenim mrežama kružile su fotografije i poruke podeljene u Vajber grupi koja promoviše lečenju ivermektinom. Budući da je naknadno otkriveno kako se u grupi nalaze pojedini lekari, reagovale su i nadležne institucije.

Jedan od doktora koji su bili članove sporne grupe je do sada bio zaposlen u Univerzitetskom kliničkom centru “Niš”, na mestu načelnika kardiologije na Dečijoj internoj klinici, ali je kolegijum UKC “Niš” pomenutog doktora razrešio sa funkcije.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra dr Zoran Perišić je rekao da su za smenu ovog lekara, koji je i profesor na Medicinskom fakultetu, glasali njegovi zamenici i pomoćnici, uz obrazloženje da je svojim neprimerenim ponašanjem naneo štetu ugledu Kliničkog centra.

Doktor Bjelaković, kako prenosi RTS, pozviajući se na svoje izvore, bio je administrator grupe “LNRE – Ivermektin preporuke” i član organizacije “Lekari i roditelji za nauku i etiku” koja je nedavno organizovala potpisivanje peticije protiv vakcinacije dece.