Smene u EPS-u zbog “propusta u radu koji su doveli do zastoja”: Grčić kaže da “rukovodioci moraju da snose odgovornost”

1
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Posle analize događaja koji su doveli do zastoja rada blokova u TENT-u u noći između subote i nedelje, Milorad Grčić, v. d. direktora Elektroprivrede Srbije, doneo je odluku o smeni odgovornih u lancu proizvodnje uglja i električne energije, saopštio je EPS.

Zbog propusta u radu biće smenjeni Dejan Jevtić, izvršni direktor za proizvodnju uglja, Milan Mišković, direktor proizvodnje uglja u RB “Кolubara”, Savo Bezmarević, izvršni direktor za proizvodnju energije i Goran Lukić, direktor proizvodnje energije u ogranku TENT, navodi EPS.

“Do sada je utvrđeno da je do problema došlo na više nivoa, u “Кolubari” je u vagone utovaren ugalj lošijeg kvaliteta koji se tokom transporta natopio vlažnim snegom i zamrznuo. Takav ugalj nije smeo da bude upotrebljen u blokovima termoelektrana. Ove greške dovele su do zastoja u radu blokova i grejanja Obrenovca”, navodi se u saopštenju.

Milorad Grčić ističe da je odgovornost za rad celog sistema na njemu, kao direktoru “Elektroprivrede Srbije”, ali i da neposredni rukovodioci moraju da snose odgovornost za nedopustive greške u radu.

U saopštenju se navodi da će zbog svih nerazjašnjenih okolnosti koje su izazvale zastoj u sistemu, “Elektroprivreda Srbije” zatražiti pomoć u daljoj istrazi od MUP-a i bezbednosnih službi, kako ne bi došlo do eventualnih novih propusta ili namernih grešaka u radu.

Grčić se zahvalio svim radnicima koji danonoćno rade na ispravljanju ovih propusta i podizanju proizvodnje.

1 KOMENTAR

  1. Ovo su priče za malu decu. Sistem za dopremu uglja ima separaciju sušenje , drobljenje pa tek onda ulazak u kotlovsko postrojenje. Nije ugalj krivac. Nezadovoljni radnici dižu svoj glas a neko ih zatrpava. E to neće još dugo.

Comments are closed.